Sabbad. Trollet Sonny har blivit vandaliserat och förlorat sin högerarm och näsa. Foto: Sacharias Källdén

Stympat trätroll i Hökarängen ska lagas

Ett stort troll i trollskogen i Hökarängen har blivit förstört. Om det rör sig om sabotage eller slitage, är oklart.

  • Publicerad 15:30, 10 okt 2018

Ett av de stora trätrollen i skogen mellan Tobaksvägen och Piprensarvägen har blivit förstört. Näsan är borta och en av armarna har gått sönder. Men om det är någon som har varit där och vandaliserat trollet eller om det handlar om rent slitage av all lek, är det ingen som vet.

– Vår uppfattning är inte att de är vandaliserade, de skador som uppkommit är på grund av lek. De är ju lekskulpturer av naturmaterial, och slits när barn leker på dem. Vår förvaltare ska nu undersöka hur och när trollet kan lagas, säger Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hervor Holm från den lokala hyresgästföreningen i området är ledsen över händelsen.

– Det känns tråkigt. Vi får ersätta en del bitar när de nöts med tiden, men det här är ju någon som hoppat på Sonny. Det är inte kul. De är urkarvade ur en och samma stock, så det gör de ömtåligare än man kan tro, säger hon.

Trollen rustades upp och målades om så sent som förra sommaren. De är skapade av skulptören Torbjörn Lindgren och ställdes dit 2012 som ett samarbete mellan fastighetsägaren Stockholmshem och den lokala hyresgästföreningen i området.

Trollskogen består av trollmor och hennes elva små troll, ytterligare fyra troll och ett par flugsvampar. Alla troll är namngivna.    

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trollet Sonny, uppkallad efter en anställd på Stockholmshem. Foto: Sacharias Källdén

Hervor Holm från lokala hyresgästföreningen vid trollet Sonny. Foto: Sacharias Källdén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bandhagen och Högdalen ska fräschas upp

Nyheter ✓Fem miljoner till upprustning ✓Det här ska göras Tryggare och fräschare ska det bli i Bandhagen och Högdalen. Stadens trafikkontor lägger fem miljoner kronor på att rusta upp utemiljön.tisdag 19/2 20:00

"Globen har varit en röd tråd i mitt liv"

Krönika Vår reporter Clarence Frenker minns invigningen för 30 år sedan Stockholm fick ett nytt landmärke. Reporter Clarence Frenker har haft Globen i sin närhet sedan dess.tisdag 19/2 15:40