Sabbad. Trollet Sonny har blivit vandaliserat och förlorat sin högerarm och näsa. Foto: Sacharias Källdén

Stympat trätroll i Hökarängen ska lagas

Ett stort troll i trollskogen i Hökarängen har blivit förstört. Om det rör sig om sabotage eller slitage, är oklart.

  • Publicerad 15:30, 10 okt 2018

Ett av de stora trätrollen i skogen mellan Tobaksvägen och Piprensarvägen har blivit förstört. Näsan är borta och en av armarna har gått sönder. Men om det är någon som har varit där och vandaliserat trollet eller om det handlar om rent slitage av all lek, är det ingen som vet.

– Vår uppfattning är inte att de är vandaliserade, de skador som uppkommit är på grund av lek. De är ju lekskulpturer av naturmaterial, och slits när barn leker på dem. Vår förvaltare ska nu undersöka hur och när trollet kan lagas, säger Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hervor Holm från den lokala hyresgästföreningen i området är ledsen över händelsen.

– Det känns tråkigt. Vi får ersätta en del bitar när de nöts med tiden, men det här är ju någon som hoppat på Sonny. Det är inte kul. De är urkarvade ur en och samma stock, så det gör de ömtåligare än man kan tro, säger hon.

Trollen rustades upp och målades om så sent som förra sommaren. De är skapade av skulptören Torbjörn Lindgren och ställdes dit 2012 som ett samarbete mellan fastighetsägaren Stockholmshem och den lokala hyresgästföreningen i området.

Trollskogen består av trollmor och hennes elva små troll, ytterligare fyra troll och ett par flugsvampar. Alla troll är namngivna.    

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trollet Sonny, uppkallad efter en anställd på Stockholmshem. Foto: Sacharias Källdén

Hervor Holm från lokala hyresgästföreningen vid trollet Sonny. Foto: Sacharias Källdén

Klart: Då byggs avloppstunneln under Mälaren

Nyheter Ska leda Västerorts avloppsvatten till Sickla Processen har tagit sex år. I januari 2020 inleds arbetet inför det stora bygget av en avloppstunnel under Mälaren, från Bromma till Sickla.onsdag 26/6 14:57

Lugnt när byggstöket på Gröna linjen startade

Nyheter "Man vill inte vara för negativ" Sedan i måndags är sommarens avstängning på tunnelbanans gröna linje igång. Vi kollade hur det har gått.onsdag 26/6 14:41