BYTARDAGS. I Ringen centrum kan du lämna in gamla prylar du tröttnat på, och byta till dig nya. Foto: Ringen centrum/Viktor Gårdsäter

Succé för byteshandel på Södermalm

Ett par Levis'-jeans förvandlades till en blommig rokokofåtölj. Det var ett av 2 000 byten som genomfördes under Söderbytardagarna. Nu upprepas konceptet.

  • Publicerad 16:10, 29 maj 2018

Det var i helgen som bytesmarknaden Söderbytardagarna för första gången hölls i i Ringen centrum. Vem som helst kunde bidra med vad som helst – och få något annat i gengäld.

Totalt genomfördes fler än 2000 byten, där allt från elektriska slipshängare till Ray Ban-glasögon från 70-talet bytte ägare. 

Nu förlängs konceptet, med ytterligare en helg.

– Eftersom vi fortfarande har kvar så många fina saker kommer vi att hålla Söderbytardagarna även nästa helg. Har man värdebevis från förra helgen kan man såklart använda dem i helgen, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig i Ringen centrum, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På bytesmarknaden, som hålls i hörnet av Götgatan och Dalslandsgatan, får man max lämna in fem saker per dag, och får då värdebevis som får bytas mot fem nya saker. Allt som inte byts skänks till Stockholms Stadsmission.

Bytardagarna pågår 10.00-18.00 lördag 2 juni och 11.00-18.00 söndag 3 juni.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.