Totalt 80 cyklar bytte ägare under Clarion Hotels cykelinsamling. Från vänster: Karin Bagge och Birgitta Myhrman från Cykelfrämjandet, Bengt Jansson, Söderandan, Jones Mabrouk, Urban Recykling, Victor Triantafillidis ,Clarion Hotel Stockholm och Dennis Henriksson, Urban Recykling. Foto: Clarion Hotel

Succé för cykelinsamling till nyanlända på Södermalm

Många cyklar fick nya ägare när Clarion hotel fixade en cykelinsamling för nyanlända familjerna från Vintertullen i helgen. Men mer än 100 cyklar till efterfrågas.

  • Publicerad 11:35, 9 maj 2017

Nya och gamla Södermalmsbor möttes i helgen när Clarion Hotel på Ringvägen samlade in cyklar till nyanlända som bor på genomgångsboendet i Vintertullen.

Hotell på Södermalm samlar in cyklar åt nyanlända

Totalt bytte 80 cyklar ägare.

– Det var superlyckat. Det kom bra mycket folk från Vintertullen och vi lyckades matcha alla cyklar som lämnades in, totalt 80 stycken, med nya mottagare, säger hotelldirektören Victor Triantafillidis.

Fler cyklar behövs

Två cykelmekaniker arbetade sig svettiga under dagen och fixade cyklarna så att de kunde rullas hem. Cykelfrämjandet var också på plats och informerade om regler och gav cykeltipps.

– Många var jätteglada, både vuxna och framför allt barn, som cyklade både inne på och utanför hotellet, säger Victor Triantafillidis.

Men efterfrågan på cyklar bland de nyanlända är stort. Ytterligare runt 100 cyklar skulle behövas för att alla som sagt sig vilja ha en cykel ska kunna få det. Clarion hotel funderar nu på om de kan gå vidare med cykelprojektet på något sätt.

– Vi vågar inte lova för mycket men det finns en större efterfrågan i Vintertullen. Vi funderar på vad vi kan göra, säger Victor Triantafillidis.

Från Syrien till Söder – Här börjar det nya livet i Vintertullen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.