Succé. 108 löpare tog sig till Högdalstopparna för att delta i Tre Toppar – tre timmar. Foto: Louise Gottlind

Succé för galet bergslopp i Söderort

Det galna bergsloppet i Söderort, Tre Toppar – tre timmar, gick av stapeln i lördags. Trots svårighetsgraden blev antalet deltagare långt över arrangörens förväntningar.

  • Publicerad 14:08, 26 mar 2019

Långt över förväntan med fler människor än vad jag trodde

Vi har tidigare skrivit inför Tre Toppar – tre timmar, ett bergslopp i Söderort, där deltagarna får springa en 3,5 kilometer lång bana uppför och nerför Söderorts egen bergskedja, Högdalstopparna, så många varv man hinner på tre timmar.

Arrangören, Sköndalsbon Thomas Gottlind, beskrev tidigare själv loppet som jobbigt, oavsett var deltagarna lägger ribban. Trots detta var det flera löpare som lyckades springa sju varv på strax över tre timmar.

Hur gick det då?

– Det gick bra, långt över förväntan med fler människor än vad jag trodde när idén till loppet föddes. Totalt kom 108 löpare som sprang långt och snabbt, och en härlig blandning av människor. Både tävlingslöpare som gav järnet och barnfamiljer som bara ville knalla ett varv bland topparna, säger Thomas Gottlind.

Thomas hoppas även kunna slå ett slag för området som omger Högdalstopparna, och hoppas att politikerna får upp ögonen för områdets potential.

– Det vore kul om området kunde blomma upp till liv och bli mer attraktivt. Nu är det ett otryggt område som står och förfaller. Men det är en pärla som inte används, säger han.

Repris

Missade du loppet i lördags men önskar att du varit med? Räds ej, för den 26 oktober planerar Thomas en repris av Tre Toppar – tre timmar och enligt honom själv kommer den att bli bättre än originalet.

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09