Succé. 108 löpare tog sig till Högdalstopparna för att delta i Tre Toppar – tre timmar. Foto: Louise Gottlind

Succé för galet bergslopp i Söderort

Det galna bergsloppet i Söderort, Tre Toppar – tre timmar, gick av stapeln i lördags. Trots svårighetsgraden blev antalet deltagare långt över arrangörens förväntningar.

  • Publicerad 14:08, 26 mar 2019

Långt över förväntan med fler människor än vad jag trodde

Vi har tidigare skrivit inför Tre Toppar – tre timmar, ett bergslopp i Söderort, där deltagarna får springa en 3,5 kilometer lång bana uppför och nerför Söderorts egen bergskedja, Högdalstopparna, så många varv man hinner på tre timmar.

Arrangören, Sköndalsbon Thomas Gottlind, beskrev tidigare själv loppet som jobbigt, oavsett var deltagarna lägger ribban. Trots detta var det flera löpare som lyckades springa sju varv på strax över tre timmar.

Hur gick det då?

– Det gick bra, långt över förväntan med fler människor än vad jag trodde när idén till loppet föddes. Totalt kom 108 löpare som sprang långt och snabbt, och en härlig blandning av människor. Både tävlingslöpare som gav järnet och barnfamiljer som bara ville knalla ett varv bland topparna, säger Thomas Gottlind.

Thomas hoppas även kunna slå ett slag för området som omger Högdalstopparna, och hoppas att politikerna får upp ögonen för områdets potential.

– Det vore kul om området kunde blomma upp till liv och bli mer attraktivt. Nu är det ett otryggt område som står och förfaller. Men det är en pärla som inte används, säger han.

Repris

Missade du loppet i lördags men önskar att du varit med? Räds ej, för den 26 oktober planerar Thomas en repris av Tre Toppar – tre timmar och enligt honom själv kommer den att bli bättre än originalet.

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20