Succé för hemmagjord glass

Egentligen är det inte glass, utan gelato. Det är en stor skillnad – särskilt om du frågar en italienare, säger Nina Emre. Men vad man än väljer att kalla det är succén för Edsvikens nyöppnade gelateria ett faktum.

  • Publicerad 10:30, 12 apr 2018

Många tycker att det är spännande att jag gör all glass själv

För två veckor sedan slog Nina Emre upp portarna för Edsvikens Piazza och Gelateria på nedervåningen i familjens villa. Här serveras hemmagjord glass och sorbét och enklare rätter som smörgåsar och charkbrickor.

Efter många år i restaurangbranschen utbildade Nina Emre sig i höstas till glassmästare. Redan när familjen flyttade in i villan för två år sedan fanns drömmen om att en gång kunna starta något eget och hela tiden kunna ha familjen nära.

Hennes son föddes med en funktionsnedsättning. Han har nu en egen lägenhet i huset, precis som barnens mormor.

– Det är underbart att ha familjen så nära. Och både familj och vänner har verkligen hjälpt till nu i början, säger hon.

Det blev nämligen en riktig rivstart för kaféet, eller piazzan, som Nina kallar det. Häromdagen fanns det nio liter glass kvar när det var fyra timmar kvar till stängning.

– Jag trodde vi skulle klara oss. Men allt var slut en halvtimme senare, säger hon och skrattar.

Under den stunden Vi i Sollentuna är där hinner tre nyfikna personer kika förbi och hälsa och fråga om öppettider, trots att det egentligen är stängt den här dagen.

Varför Sollentunaborna välkomnat nytillskottet med så öppna armar vet Nina Emre inte riktigt.

– Jag hade aldrig väntat mig den här feedbacken. Men jag tror att många har saknat en mötesplats. Någonstans där man kan sitta och fika och bara umgås. Sedan tror jag att många tycker att det är spännande att jag gör all glass själv.

Till sommaren ska hon dessutom driva kaféet vid tennisbanorna i Edsviken. Där ska enklare mat finnas att ta med sig.

– Kan vi göra det här så tänkte jag att vi borde kunna få det att fungera där nere också.

I april ska Nina Emre dessutom ställa upp i glass-SM. Då ska Sveriges bästa glasstillverkare utses.

– Det är lite skräckblandad förtjusning inför det. Jag får väl experimentera och låta gästerna smaka, så att jag får lite feedback.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här blir bina sötare inför kylan

Nyheter "När det blir det kallare och kallare vill inte bina ge sig ut" Bisäsongen har gått mot sitt slut. Den varma sommaren har inte lett till några förluster i årets honungsskörd för Sollentunabon Thomas Ullman.lördag 20/10 8:15

Jämställd vägskyltning väcker känslor

Nyheter Kritik mot att Fru Gårman tar plats Nu ska det bli mer jämställt bland trafikskyltarna i Sollentuna. Varannan skylt vid övergångsställen ska snart föreställa Fru Gårman. Men idén har väckt betydligt mer känslor än vad kommunens väntade...fredag 19/10 15:17

Mystikens månad i Rotebro

Nyheter Vill locka nya barn till biblioteket På Arena Rotebro inleds snart fantastikens månad. Biblioteket pyntas och aktiviteter som rollspels-, manga- och filmkvällar arrangeras i mystikens tecken.fredag 19/10 15:15