Succé för hemmagjord glass

Egentligen är det inte glass, utan gelato. Det är en stor skillnad – särskilt om du frågar en italienare, säger Nina Emre. Men vad man än väljer att kalla det är succén för Edsvikens nyöppnade gelateria ett faktum.

  • Publicerad 10:30, 12 apr 2018

Många tycker att det är spännande att jag gör all glass själv

För två veckor sedan slog Nina Emre upp portarna för Edsvikens Piazza och Gelateria på nedervåningen i familjens villa. Här serveras hemmagjord glass och sorbét och enklare rätter som smörgåsar och charkbrickor.

Efter många år i restaurangbranschen utbildade Nina Emre sig i höstas till glassmästare. Redan när familjen flyttade in i villan för två år sedan fanns drömmen om att en gång kunna starta något eget och hela tiden kunna ha familjen nära.

Hennes son föddes med en funktionsnedsättning. Han har nu en egen lägenhet i huset, precis som barnens mormor.

– Det är underbart att ha familjen så nära. Och både familj och vänner har verkligen hjälpt till nu i början, säger hon.

Det blev nämligen en riktig rivstart för kaféet, eller piazzan, som Nina kallar det. Häromdagen fanns det nio liter glass kvar när det var fyra timmar kvar till stängning.

– Jag trodde vi skulle klara oss. Men allt var slut en halvtimme senare, säger hon och skrattar.

Under den stunden Vi i Sollentuna är där hinner tre nyfikna personer kika förbi och hälsa och fråga om öppettider, trots att det egentligen är stängt den här dagen.

Varför Sollentunaborna välkomnat nytillskottet med så öppna armar vet Nina Emre inte riktigt.

– Jag hade aldrig väntat mig den här feedbacken. Men jag tror att många har saknat en mötesplats. Någonstans där man kan sitta och fika och bara umgås. Sedan tror jag att många tycker att det är spännande att jag gör all glass själv.

Till sommaren ska hon dessutom driva kaféet vid tennisbanorna i Edsviken. Där ska enklare mat finnas att ta med sig.

– Kan vi göra det här så tänkte jag att vi borde kunna få det att fungera där nere också.

I april ska Nina Emre dessutom ställa upp i glass-SM. Då ska Sveriges bästa glasstillverkare utses.

– Det är lite skräckblandad förtjusning inför det. Jag får väl experimentera och låta gästerna smaka, så att jag får lite feedback.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48

Sollentunas cykelvägar får beröm

Nyheter Hamnar på femte plats i landet Sollentuna kommun får rikligt med beröm för satsningen på cykelvägar. Enligt Cykelfrämjandets undersökning hamnar Sollentuna på femte plats i landet.tisdag 11/12 12:45