Då/nu. Insamlingen till stöd för Bio Capitol har burit frukt snabbare än någon kunde ana. Foto: Bio Capitol

Succé för insamling till nygammal bio: "Golvade av entusiasmen"

Klassiska biografen Capitol på S:t Eriksgatan ska få nytt liv under 2017, då den ska byggas om till en 20-talsinspirerad "vuxnare" biograf med bar och bistro. Och redan nu har företaget bakom satsningen samlat in 400 000 kronor från biosugna Stockholmare.

  • Publicerad 17:19, 27 dec 2016

För att finansiera ombyggnationen så startades en insamling på nätet med en förhoppning att få in 250 000 kronor. Det tog knappt två dygn så hade den siffran passerats och i skrivande stund har det kommit in 398 800 riksdaler.

– Det känns helt överväldigade och vi är jätteglada. Målet vara att komma upp i 250 000 under hela kampanjtiden, som är en månad lång. Det var vi långt ifrån säkra på att klara, så vi blev helt golvade av den entusiasm som vi möttes av, säger Jakob Abrahamsson, vd på Non Stop Entertainment, filmbolaget som ligger bakom satsningen på en ny kvartersbio i Vasastan.

LÄS ÄVEN: "Vasastan blir med ny bio: Capitol slår upp sina portar igen"

Reaktionerna har varit många på nätet, berättar Jakob Abrahamsson.

– Förutom det rent finansiella så är den här insamlingen ett jättebra sätt för oss att få reda på vad folk vill ha ut av en sådan här bio. Vi är ödmjuka inför uppgiften och vill leva upp till de förhoppningar som folk har på en modern kvartersbiograf.

Han och Non Stop Entertainment har ägnat hösten åt att riva ut flera lager som lämnats från tidigare användningsområden för lokalen, som bland annat fungerat som musikscen, tv-studio och teaterscen. Nu har man kommit ner till grunden och fått bort vad som var nästan 90 år av tillbyggnader.

– Vi har sagt att det ska bli klart till hösten men vi hoppas på att kunna visa den första filmen redan i augusti. Det är målbilden. För tillfället tittar vi på inredningen tillsammans med en inredningsarkitekt, men också det kanske viktigaste som är bra ljud och bild. Det är grunden och en stor del för att få till en bra biograf, säger Jakob Abrahamsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Peter vill rädda alperna – bestiger 82 berg

Nyheter Kungsholmsbon: "Hittills har vi tagit oss 30 000 meter i höjd" En galen resa för klimatet. Det är vad Peter Sandahl är ute på. Snart är han halvvägs på sitt 100 dagar långa äventyr.söndag 17/6 18:32

Bortglömd marionettvagn åker på turné

Nyheter Här hittar du den i sommar En robotbebis, ett får med ett öga och en nalle. Tillsammans utgör de nytillverkade marionettdockorna huvudkaraktärerna i Östermalmsbarnens egenskrivna pjäs "Kull i skogen". I veckan fick "de" spela...söndag 17/6 9:00