Christer Schwartz är diakon i Johannes församling och samlar in julklappar. Foto: Privat

Succé för julklappsinsamling i Vasastan

Skänkta julklappar för tiotusentals kronor och nästan hundra nya medlemmar i Facebook-gruppen sedan StockholmDirekt skrev för en månad sedan. Johannes församlings välgörenhetssatsning för familjer i Vasastan som har det svårt gör succé.

  • Publicerad 20:00, 17 dec 2018

Som StockholmDirekt har skrivit tidigare samlar Johannes församling in julklappar till barn i Vasastan som kanske inte skulle få några annars.

2016 skapade diakonen Christer Schwartz Facebookgruppen "Familj till Familj på Norrmalm". Där möts folk som vill skänka, och andra som är i behov av, olika saker men som inte har råd eller möjlighet att skaffa dem. Bland annat har en skoaffär på Tulegatan skänkt skor för 40 000 kronor.

De samlar in julklappar till barn i Vasastan

Sedan StockholmDirekt skrev om projektet för en månad sedan har gruppen fått nästan hundra nya medlemmar.

– Det är helt fantastiskt. Folk skänker allt möjligt och de vet att det kommer till rätt personer. En person gav 10 000 kronor. Engagemanget är otroligt. Norrmalm är inte så stort, det är lite "alla känner alla"-känsla. Då ökar givmildheten till dem som har det svårt, säger Christer Schwartz.

Han har mött många personer som har det svårt ekonomiskt och som tacksamt tagit emot julklappar till sina barn.

– En ensamstående pappa sa till mig att om han inte hade gått med i gruppen så hade han nog legat på Norra begravningsplatsen. Då grät jag, säger Christer Schwartz.