ÖKAR. Antal resenärer som åker med Spårväg city har ökat rejält sedan linjen förlängdes till T-Centralen. Foto: Sacharias Källdén

Succé för nya långa Spårväg City

Förlängningen av Spårväg City från Kungsträdgården till T-centralen har ökat antalet resenärer på sträckan med över 70 procent, visar nya siffror från landstinget.

  • Publicerad 09:56, 21 nov 2018

Sedan den 3 september i år går det att resa med Spårväg City från Waldemarsudde på Djurgården ända till T-centralen, i stället för Kungsträdgården som slutstation, vilket tidigare har varit fallet.

Förlängningen av banan visar sig nu ha medfört en kraftig ökning av antalet resenärer på sträckan.

Nu öppnar nya spårvägen i City

Enligt Moderaterna i landstinget har antalet påstigande ökat med 74 procent under oktober månad jämfört med samma period förra året. Det innebär att cirka 11500 personer per dygn reser med spårvägen jämfört med cirka 6600 förra året.

– Det är glädjande att förlängningen av spårvägen till T-centralen har tagits emot så väl av stockholmarna och resenärerna. Det visar att det var rätt och riktigt att förlänga linjen för att ge en efterlängtad bättre koppling till tunnelbana, buss, fjärrtåg och pendeltåg, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och ordförande för SL, i ett pressmeddelande.

Nya blågröna styret öppnar för Spårväg City till Ropsten