Succéföreställning med Povel Ramel-musik med Åtta Ben på scen. Foto: PRIVAT

Succé för Povel och Åtta ben

Fullsatt lokal och 80 personer på kölista i Enköping – det blev resultatet av vokalgruppen Åtta bens konsert med musik av Povel Ramel. Succén var given, och de inblandade har all heder av den omväxlande musikstunden. De fyra välsjungande damerna heter Ida Christoffersson, Ann-Britt Lindgren, Lena Edeman och Britt-Marie Landin. Till sin hjälp hade de i några nummer engelsmannen Chris Borego.

  • Publicerad 11:48, 12 feb 2020

Repertoaren var väl blandad, och innehöll inte alltid de mest välkända melodierna från Povel R. Inledningen med ”Ta av dig skorna” och avslutningens ”Följ mig bortåt vägen” var förstås givna trallvänliga nummer. Men ”Kalle Kobra”, ”Acke Asgam” och ”Fars fabrik – för att nämna några – sjungs ju inte alltför ofta. ”Alf beror på mig” gjorde också intryck på den stora publiken.

Till det lyckade resultatet bidrog också den ackompanjerande trion med Rolf Lübke på klaviatur, Leif Larsson, bas och Christer Johansson på trummor. Reino Irvebrant svarade för lite historik om Povel Ramel, vilket gav en värdefull bakgrund.

Succén var så stor, att man har beslutat sig för att upprepa den. Nu handlar det om 8 mars och lokalen blir Ceciliasalen i Kyrkans Hus, Enköping.

”Rätt mycket bröd”

Nyheter I snart tjugo år har Anders och Måns levererat faktabaserad humor. Nu har deras podd ”Så funkar det” blivit en turnérande scenföreställning. Under året gör den ett stopp i Enköping. Vi fick en...fredag 28/2 9:19

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34