Succéföreställning med Povel Ramel-musik med Åtta Ben på scen. Foto: PRIVAT

Succé för Povel och Åtta ben

Fullsatt lokal och 80 personer på kölista i Enköping – det blev resultatet av vokalgruppen Åtta bens konsert med musik av Povel Ramel. Succén var given, och de inblandade har all heder av den omväxlande musikstunden. De fyra välsjungande damerna heter Ida Christoffersson, Ann-Britt Lindgren, Lena Edeman och Britt-Marie Landin. Till sin hjälp hade de i några nummer engelsmannen Chris Borego.

  • Publicerad 11:48, 12 feb 2020

Repertoaren var väl blandad, och innehöll inte alltid de mest välkända melodierna från Povel R. Inledningen med ”Ta av dig skorna” och avslutningens ”Följ mig bortåt vägen” var förstås givna trallvänliga nummer. Men ”Kalle Kobra”, ”Acke Asgam” och ”Fars fabrik – för att nämna några – sjungs ju inte alltför ofta. ”Alf beror på mig” gjorde också intryck på den stora publiken.

Till det lyckade resultatet bidrog också den ackompanjerande trion med Rolf Lübke på klaviatur, Leif Larsson, bas och Christer Johansson på trummor. Reino Irvebrant svarade för lite historik om Povel Ramel, vilket gav en värdefull bakgrund.

Succén var så stor, att man har beslutat sig för att upprepa den. Nu handlar det om 8 mars och lokalen blir Ceciliasalen i Kyrkans Hus, Enköping.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53