Tantos bastu har nu öppet för allmänheten tre kvällar i veckan. Foto: Andreas Jennische

Succé för Tantos bastu – så gör du för att vara med

Efter en lite försiktigare inledningsperiod öppnas bastun vid Tantobadet nu för fler. Och du behöver inte bli medlem för att komma in och svettas.

  • Publicerad 16:50, 4 jan 2017

Vi är mycket glada för att bastun blev av

Bekostad av Södermalm stadsdelsförvaltning men skapad på initiativ av ett gäng entusiastiska Södermalmsbor.

Det var i juni i somras som den vedeldade flytbastun kom på plats vid ”playa del Tanto” och sedan dess har intresset för den bara ökat.

Här är eldsjälarna som fixar bastubadet i Tantolunden

Under de första månaderna fick en testgrupp om 32 personer i uppdrag att använda bastun för att arbeta fram fungerande rutiner och skapa en förening som står för bokningen.

Nu har allt kommit på plats och bastun öppnas därmed för fler än bara medlemmar.

– Nu har vi tre kvällar i veckan för allmänheten: en för kvinnor, en för mix, en för män, skriver Inger Sillén, en av de drivande personerna i Tanto bastuförening, i ett mejl till StockholmDirekt.

Här kommer Tantobadets nya bastu

Facebookgruppen för alla intresserade – Tanto bastuförening – har nu fler än 1 500 medlemmar. Och antalet betalande medlemmar i föreningen är uppe i cirka 200 personer.

– Bastun används verkligen. Vi är mycket glada för att bastun blev av och är nöjda med att stadsdelsförvaltningen på Södermalm var positiva till förslaget och agerade så snabbt för att se till att den kom på plats, skriver Inger Sillén.

För att se vilka kvällar som bastun är öppen för allmänheten gå med i Tanto bastuförening på Facebook. Det kostar 50 kronor per gång och pengarna swishas på plats. 

Vill du basta oftare?

Den som blir medlem i föreningen Tanto bastuförening betalar 500 kronor i inträdesavgift och sedan 500 kronor per år. Medlemmar har många tider att välja mellan, från klockan 07 på morgonen till 21 på kvällen, uppdelat på herr, dam och mix.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.