Viralt. Följ Gosedjurens äventyr på Junibackens Youtubekanal och Instagram. Foto: Junibacken

Succé när Junibacken gör film med barnens gosedjur

Junibacken håller tills vidare stängt för att begränsa coronasmittan. Så länge håller man öppet för barnens gosedjur istället – vars äventyr filmas och läggs ut på Youtube.

  • Publicerad 10:30, 29 apr 2020

På grund av coronaläget valde Junibacken på Djurgården att stänga från och med den 22 mars. Ännu har man inget besked om när barnfamiljsparken kan öppna igen – däremot får barnens gosedjur gärna komma på besök så länge, meddelade Junibacken i veckan.

Barnen uppmanas skicka in sina gosedjur, som sedan får uppleva sitt livs äventyr i olika delar av parken – disco, teater, Sagotåget, Villa Villekulla och detektivarbete. Gosedjurens vistelse filmas och kan följas av barnen på Youtube och Instagram som en del i filmserien "Gosedjurens äventyr".

109 inskickade

– När Junibacken stängde vill vi hitta ett sätt att fortfarande erbjuda Junibacken för barnen. Att få se sitt gosedjur som man har en relation till ha ett liv utanför hemmet och är på egna äventyr väcker mycket fantasi och bidrar till en positiv upplevelse, säger Sandra Axell Katouzi, marknadschef på Junibacken.

Besökare informerades om möjligheten kort efter att man stängt för allmänheten, och hittills har man fått in 109 gosedjur, berättar Sandra Axell Katouzi, marknadschef på Junibacken.

Så gör du för att skicka in

Gosedjuret ges tillbaka till sin ägare först när Junibacken öppnar igen, så välj ut ett gosedjur som du vet att du kan klara dig ifrån ett tag.

Skriv gosedjurets namn, barnets namn och ålder på en lapp och skicka till: Junibacken, Galärvarvsvägen 8, 115 21 Stockholm.