Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman, Skin city. Foto: Jonas Eng

Succéföretaget från Täby vinner tungt pris

Framgångssagan Skin city byggdes upp från ett Täbygarage och i veckan tilldelades de DI:s Årets Digitala Gasell. Men nu kan företaget, mot sin vilja, behöva flytta från från Täby.

  • Publicerad 18:00, 5 dec 2017

Det var 2011 som hudterapeuten Annica Forsgren Kjellman och hennes make Mikael Kjellman startade Skincity Sweden i Täby. Företaget säljer hudvårdsprodukter över nätet och har rönt stor framgång de senaste åren. Bara mellan åren 2013-2016 hade man en tillväxt på 449 procent.

Nu belönas man med en fin utmärkelse. Årets Digitala Gasell, ett tillväxtpris som delas ut av Dagens Industri.

– Vi känner oss hedrade, det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad och att man ser att vi gör skillnad, säger Annica Forsgren Kjellman.

– Vi är stolta över sättet vi har byggt upp bolaget på, en verksamhet hemma från garaget som växt organiskt utan riskkapital, säger Mikael Kjellman.

Fokus har ständigt legat på kunden och trots åtskilliga propåer har man valt att hålla sig till det man varit bäst på.

– Professionell hudvård ligger i vårt dna, säger Annica Forsgren Kjellman.

Man har också valt att inte starta fysiska butiker och istället fortsätta att utveckla sin webbhandel.

Trots det, eller kanske tack vare det, fortsätter företaget att växa och sätta Täby på kartan. Men mycket talar för att de så småningom tvingas lämna sin hemkommun.

– Ungefär hälften av våra anställda kommer i från närområdet, vi är en ganska stor arbetsgivare. Men det finns begränsningar också. Det är svårt att växa vidare i Täby, och från kommunen har vi inte fått någon hjälp, säger Annica Forsgren Kjellman, som anser att kommunen på senare år har haft allt för mycket fokus på bostadsbyggande.

– Vår hyresvärd har hjälpt oss jättemycket och vi är tacksamma för att vi kunnat vara kvar i Hägernäs. Men vi måste anpassa oss efter verksamheten och behöver hjälp från kommunen att hitta lokaler eller mark för att växa vidare. Det är en ganska hög sannolikhet att vi kommer behöva lämna Täby under det närmaste året, säger Mikael Kjellman.

Företagarparet hoppas att priset, som delas ut under tisdagen, kan peppa andra.

– Jag hoppas i alla fall att många av våra anställda ser oss lite som förebilder. Att vi har bevisat att det går att bygga upp ett bolag om man har en stark idé som man tror på, säger Mikael Kjellman.

Annica Forsgren Kjellman igen:

– Det är en dröm om man kan inspirera andra att satsa och ta det där steget. Inte bara unga utan även de i samma ålder som när vi startade; med två små barn och hund. Många tyckte kanske att vi var galna som satsade på det då.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05