Aktuell. Författaren Sara Larsson hoppas att boken ska skapa en ny debatt kring prostitution och trafficking. Foto: Göran Segeholm

Succéförfattare granskar prostitutionen i ny deckare

Det är inga enkla ämnen Hökarängsbon Sara Larsson tar sig an i sin nya deckare. "Aldrig mer" utspelar sig i en värld där unga tjejer inte är mer än varor på en känslokall sexmarknad.

  • Publicerad 11:07, 4 jan 2018

Sara Larsson, som nyligen lämnat Nacka för Hökarängen, bokdebuterade 2015 med spänningsromanen "Den första lögnen". Boken såldes till flera länder och toppade under en tid listan över Sveriges mest sålda pocketböcker. Nu ger hon ut sin andra bok, den här gången en deckare på temat trafficking och prostitution.

– Första gången jag personligen kom i kontakt med trafficking var med filmen "Lilja 4-ever" som verkligen var ett slag i magen. Fenomenet existerar nästan bara när någon skriver en bok eller gör en film om det, trots att det ökar hela tiden. Gängskjutningar märker vi på ett annat sätt, medan trafficking kan fortsätta fortgå i det fördolda eftersom ingen anmäler brotten, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur gjorde du research till boken?

– Genom att följa olika forum på nätet, prata med folk inom socialtjänsten och polisen och samtal med en terapeut som arbetar med sexköpare. Jag var även med en natt på Malmskillnadsgatan och åkte till Rumänien där jag träffade en kvinna på ett skyddat boende. Jag har fått en inblick i hur det är att leva som slav och hur svårt det är att komma tillbaka till ett vanligt liv.

Hur har det påverkat dig att se sådana saker?

– Den cyniska bilden jag hade av en viss typ av män har bekräftats. Eskortsajterna och vissa forum där män diskuterar prostitution är verkligen fruktansvärda. De ser inte människan bakom utan bryr sig bara om sina egna behov.

Vilka förväntningar har du på boken?

– Jag hoppas att frågan om prostitution hamnar på agendan igen. Kanske kan den få vissa torskar att tänka ett varv till och försöka se vad som gömmer sig bakom annonsen om en kåt tjej som inget hellre vill än att tillfredsställa just honom.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor guide: Sommarkul i Söderort – helt gratis

Nyheter Massor av roliga tips för hela familjen Skejta, ta en badbuss, gör en tidsresa eller åk på utflykt. Det finns massor av sommarkul i Söderort som inte kostar en krona. Vi har samlat ett gäng tips – det är bara att välja och vraka.söndag 24/6 20:00

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20