JUBEL. Det blev stor fest för FC Stockholm Internazionale när de blev klara för division 2 i helgen efter seger mot IK Sleipner med 2-1. Foto: FC Stockholm

Succélaget klara för division 2

Femte uppflyttningen – på åtta säsonger. Succélaget FC Stockholm är klara för division 2 efter ny seger. Nu siktar klubben på att bli ett topplag även nästa år.

  • Publicerad 09:47, 5 nov 2018

Det var ett vilt firande på lördagseftermiddagen – och under hela kvällen och natten mot söndag för FC Stockholm som har Krillan som hemmabas. En ny seger mot Sleipner, igen med 2-1 men nu på bortaplan, innebär att laget är klara för division 2 nästa säsong.

Succélaget nära ny uppflyttning

En imponerande klättring sedan klubbens grundande 2010.

– Det var en extrem lättnat att äntligen få gå upp, och att göra det på Parken. Det var känslosamt åt alla möjliga håll. Det var otroligt skönt att få se den glädjen hos alla som har varit med så länge. Riktigt skönt, säger Stefan Elfver, sportchef och assisterande tränare.

– Vi avgör i 78:e minuten, efter att de hade tagit ledningen och har bra kontroll. Sett över två matcher så skapar vi fler lägen än dom.

Nu väntar alltså spel i division 2, men sin vana trogen är det inte snack om att vara med och ”se och lära” som det annars kan heta som nykomlingar. Redan i Facebook-inlägget om avancemanget är det #motdiv1 som gäller. Klubben har ju målet att i framtiden spela allsvenskt och i Europa.

– Vi har fortfarande samma mål. Vi är samtidigt realister och det är många bra lag i tvåan, men vi vill alltid vinna alla matcher och jag tror vi blir jobbiga att möta, säger Stefan Elfver.

Här är Stockholms nya succélag – drar storpublik och kämpar mot cancer

I laget finns redan flera spelare med allsvensk rutin och även om stommen är bra har klubben redan kontakt med några meriterade tänkbara nyförvärv till nästa säsong. De funderar även på att antingen starta ett u-lag eller samarbeta med någon annan klubb för att rusta organisationen bättre.

– Ser man till kvalet så möter vi ju ett lag från division två så vi har ett bra lag och jag vill verkligen att de som har gjort det här får fortsätta, sedan är det klart att det blir förstärkningar. Vi har kontakt med några bra namn med erfarenhet från spel högt upp, säger Stefan Elfver.

Karlbergs hopp om division 1 lever fortfarande. Annars väntar alltså Kungsholmsderbyn nästa säsong.

– Det vore jättekul tycker vi och säkert dom också. Seden vore det kul om de fixade kvalet också med det är tufft. Får vi derbyn är det en jättebonus.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.