PUBLIK. Den här bilden är från klubbens första match på Krillan för några år sedan. I helgen kan klubben avancera till division 2. Foto: FC Stockholm

Succélaget nära ny uppflyttning

Efter drömmål och en stark vändning. Nu är succélaget FC Stockholm 90 minuter från division 2 och en femte uppflyttning på åtta år.

  • Publicerad 10:53, 29 okt 2018

De har stormat fram genom divisionerna sedan starten 2010, FC Stockholm Internazionale med hemmabas på Kristinebergs IP. Nu är ännu en uppflyttning nära. Laget, med en del allsvenskt meriterade spelare, tog hem första matchen i det avgörande dubbelmötet med anrika IK Sleipner med 2-1 på Krillan i helgen efter att ha vänt underläge bland annat genom en dröm-frispark (se video).

Här är Stockholms nya succélag – drar storpublik och kämpar mot cancer

– Det kändes bra, skönt att vinna. Det som är lite surt är att vi borde ha vunnit med två-tre bollar till. Vi gjorde en bra laginsats helt klart och höll oss till planen. Vi är ett bättre fotbollslag och har bättre individuella spelare, säger Stefan Elfver, assisterande tränare och sportchef.

Nu väntar den sista avgörande matchen på bortaplan på lördag. Vinnaren spelar i division 2 nästa säsong. För två år sedan föll laget i det avgörande kvalsteget och Stefan Elfver vet vad som blir viktigt på lördag.

– Det gäller att fortsätta hålla fokus och ha huvudet med hela vägen. Men det har vi visat i varje match i kvalet. Vi är bra när det gäller, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

 

Vad skulle det betyda för klubben att gå upp, har ni redan planer för hur ni ska satsa vidare?

– Det skulle betyda mycket, det är det vi har jobbat efter. Vi har lite tankar men det blir utefter vad som händer på lördag. Men går vi upp är vi redo att möta allt som krävs. Vi vill alltid bli bättre varje år, både förenings- och spelarmässigt. Vi följer vår plan.

Den planen slutar inte med en division 2 plats. Klubbens mål är att, likt bland annat succélaget Östersund, snabbt avancera i seriesystemet – och spela i Europa.

– Det är det fortfarande. Först Allsvenskan och sedan ta det därifrån. Det har visat sig ännu mer de senaste åren att det går med lag som har startat och lyckats, säger Stefan Alfver.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.