Succépremiär för Kanaans Trädgårdscafé

Efter månader av intensivt arbete har nu Kanaan trädgårdscafé äntligen slagit upp dörrarna för fikasugna gäster. "Vi har verkligen saknat att det inte varit ett fik här", säger en av premiärbesökarna.

  • Publicerad 19:37, 5 jun 2015

Målsättningen är att det ska bli ett utflykstmål som folk vallfärdar till

Tidigare har vi kunnat berätta om de storslagna planerna för Kanaan trädgårdscafé som ägarna och paret Karin Ihre och Thomas Bergkvist har och idag var det äntligen dags för premiären. Vid öppning, klockan tio, på fredagsförmiddagen hade det bildats en kö av cirka 25 personer som var sugna på en invigningsfika.

– Det är så härligt och jag har världens adrenalinpåslag, säger Karin Ihre.  

Vid sidan om huset, vid trädgården där de bland annat odlar dekorationsblommor, krusbär och svartvinbär, finns det plats för 140 gäster. Och det går sannerligen inte att påstå att de kunde valt en bättre dag, vädermässigt, att öppna.

Saknat ett café

Några som tagit sig hit för en fika är Maud och Christer Wedholm. De bor i Hässelby Strand och brukar ofta promenera genom Grimstaskogen och längs vattnet.

– Vi har verkligen saknat att det inte varit ett fik här, det är länge nu som det inte varit något här. De har verkligen gjort det jättefint och det kommer bli svårt att gå förbi utan att gå in i fortsättningen, säger den potentiella stamkunden Christer Wedholm.

Maud tillägger:

– Vi har ju gått förbi här mycket och sett processen och det är otroligt fint huset är iordning gjort.

Öppet året runt

Och det är en nöjd Karin Ihre som tar några välbehövliga andetag på altanen utanför caféets entré.

– Det har varit väldigt intensivt, det är så härligt att få göra det här i det här huset och i den här miljön, säger hon.

Nu ligger fokus på att hitta rutinerna i det dagliga arbetet. Utöver sig själva har Thomas och Karin anställt fyra personer och de kommer hålla öppet varje dag fram till i mitten av september. Då påbörjas en större renovering där isolering och ventilation i huset ska förbättras för att, när de öppnar igen, i mars kunna hålla öppet året om.

– Till nästa år har vi tänkt att ha något sommarprogram, exempelvis en trubadur och lite aktiviteter. Målsättningen är att det ska bli ett utflykstmål som folk vallfärdar till, säger Karin Ihre.

Vart: Kaanans väg 83

Öppettider: 10-19 alla dagar fram till 13 september

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt