Så här såg det ut när Summerburst gick loss på Gärdet 2014. Foto: Tomasz Pozar

Summerbursts nya knep för att stoppa gratisgluttare

I helgen drar jättefesten Summerburst igång på Gärdet i Stockholm. Men arrangören vill inte att folk ska kunna njuta av Justin Biebers discodunk utan att betala. Nu har de tagit fram ett nytt knep för att stoppa tjuvtittarna.

  • Publicerad 09:47, 8 jun 2017

Vädret är inte direkt somrigt. Men det stoppar inte Summerburst, megafestivalen för alla som gillar att veva med näven i luften. Just nu håller Gärdet på att fixas i ordning för att ta emot elektroniska världsstjärnor som Justin Bieber, och tusentals besökare.

600 personer avvisades från Summerburst på Gärdet

Men arrangörerna har tröttnat på tidigare års fripassagerare, som utan krångel kunnat stå på en närbelägen kulle och se in över festivalområdet.

Så nytt för i år är ett staket som ska stoppa de som inte vill pynta för sig.

– Jag har hört att vi sätter upp det här staketet för att hindra att folk står här och tittar, alla tjuvtittare, säger en staketmontör till StockholmDirekt.

Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SPECIALENKÄT: Vilken emoji är du?

Nyheter ✓17 juli är internationella emojidagen ✓Vi tvingade stockholmarna att välja EN I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.tisdag 17/7 13:29

Här förfaller det anrika huset på Södermalm

Nyheter ✓För fint för att rivas – för farligt för att användas ✓Var hem åt Aftonbladets grundare I tre år har den förfallna Hovings malmgård på Söder stått tom och övergiven. Nyligen restes ett staket runt huset, för att skydda lekande barn från lösa delar som rasar ner från byggnaden. Nu riktar...tisdag 17/7 11:39