VINNARE. Gravity tog hem segern. Foto: Privat

Sumpanframgångar i dans

Förra helgen var det dags för den stora danstävlingen Streetstar Dance School Challenge. En av vinnarna blev Sundbybergsföreningen Gravity.

  • Publicerad 15:28, 5 nov 2017

Den relativt nystartade Sundbybergsföreningen Gravity tog en prestigefylld seger. Den Hallonbergenbaserade dansgruppen vann nämligen tävlingen Streetstar Dance School Challenge i ålderskategorin 17–19 år. Föreningens grundare Elin Karabuda och Mantas Rimeikis, som också koreograferat vinnarnumret, var väldigt nöjda med vinsten.

– Vi är så tacksamma och stolta över vinsten. Samtidigt vet vi att det är ett resultat av vår intensiva träning med fokus på internationellt kulturutbyte, som gett resultatet vi alla kämpat så hårt för, säger de i ett gemensamt uttalande. 

Tävlingen ägde rum i Berwaldhallen och totalt ställde 60 dansskolor upp i fyra ålderskategorier. Den kategori som Gravity vann är den näst högsta kategorin. Juryn bedömde koreografi, teknik, musikalitet, komposition, kostym och danskänsla.

Vi i Sundbyberg skrev om Gravity i våras. Redan då var det tydligt att Mantas Rimeikis och Elin Karabuda hade ambitionen att låta deras dansare utvecklas och bli riktigt duktiga.

–  Vi vill ge eleverna grunden till att själva skapa nya stilar och vi vill se till att det här blir något stort, sa Elin Karabuda då.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27