Filmat. Moe Lahmar och Burrel Gubetini har nyligen släppt en Youtuebvideo där de och en lång rad kända personer manar till samarbete och hoppfullhet under pandemin. Foto: Sebastian Bjerneskär/Sacharias Källdén

Sumpankillar vill sprida hopp med video

Hjälpas åt och försöka att hålla modet uppe i kristider. Det vill två Sundbybergsbor och en lång rad kända profiler uppmana till genom en nylanserad Youtubevideo.

  • Publicerad 11:49, 26 maj 2020

Det känns som lite ny tappning

När stora delar av samhället sattes på paus ville Moe Lahmar och Burrel Gubetini, bosatta i Ör, bidra till hopp, framtidstro och gemenskap. Verktyget blev Youtubevideon "En tid bortom pandemin".

– Vi jobbar båda som ungdomskoordinatorer och har gjort film förut där vi har pratat om mobbning och psykisk ohälsa, säger Moe Lahmar, producent och projektledare.

Filmen, där killarna själva medverkar, bygger på spoken word som är en uttrycksform där en berättarröst läser en text på rim och lyfter ett budskap, om vad bland annat saker och status betyder i relation till effekterna av coronaviruset.

– Det känns som en lite ny tappning. Jag känner inte till att det har gjorts på det här sättet med film och spoken word tidigare, säger Moe Lahmar.

Förutom berättarrösten, som görs av artisten "Tecnicalitet" framförs en nyskriven version av Roger Pontares låt "När vindarna viskar mitt namn". Den sjungs av Sannah Sae.

– Den låten var ett sätt att nå en liten äldre publik, säger Moe Lahmar.

Kändisar medverkar

För att nå yngre mottagare har en lång rad kända profiler ställt upp. De flesta av dem är bekanta med Moe Lahmar och Burrel Gubetini sedan tidigare.

Bland några av de som medverkar finns fotbollsproffset Jonna Andersson, proffsboxaren Erik Skoglund, artisterna Samir Badran, Viktor Frisk och Emil Assergård samt influerarna Margaux Dietz och Nicci Hernestig.

– De har själva fotat och spelat in filmer och skickat till oss, säger han.

Moe Lahmar och Burrel Gubetini har startat en Youtubekanal som just nu har två filmer, men fler kan komma.

– Det har varit kul och vi kommer att fortsätta, säger Moe Lahmar.

Här finns filmen

Nyfiken på filmen? Här finns den att se på Youtube.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48

Omfattande sprängningsarbete i Sundbyberg

Nyheter Inställd tågtrafik redan från helgen Det väntar en trasslig sommar för pendlare på linjen Bålsta-Västerhaninge. Från 4 juli till 27 juli rullar inga tåg mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Sundbybergsborna får i perioder dessutom stå ut...måndag 29/6 12:13
Stockholm Direkt