Kommunalrådet Stefan Bergström (C) och oppositionsrådet Mikael T Eriksson (M), vill ta över styret av Sundbyberg tillsammans med Miljöpartiet. Foto: Patrik Ekström

Sundbyberg kan bli grönblått

Centerpartiet hoppar av den rådande politiska majoriteten och vill i stället bilda styre tillsammans med Moderaterna och Miljöpartiet.– Vi är nu den största politiska koalitionen och har bjudit in Folkpartiet och Kristdemokraterna till att bilda ett nytt politiskt styre, säger oppositionsrådet Mikael T. Eriksson (M).

  • Publicerad 14:50, 27 okt 2015

På tisdagsmorgonen kunde Moderaterna och Miljöpartiet, som nu är i opposition, enas med Centerpartiet som hoppat av den nuvarande koalitionen. De vill bilda ett nytt, grönblått styre i Sundbybergs stad.

Han anser att förutsättningarna är goda för att kunna samla en politisk majoritet.

– Det ger oss kraft för att fatta de beslut som är nödvändiga för att fortsätta utveckla kommunen.

Mikael T. Eriksson är noga med att påpeka att de planer som redan finns på att till exempel gräva ner järnvägen och utveckla Ursvik kommer att fortsätta i samma riktning. Det är några av de saker som M tillsammans med MP och C har enats om på tisdagsmorgonen.

– Vi ska rensa upp i den ekonomiska kris som Socialdemokraterna har skapat i kommunen. Förra året bröt vi ju mot balanskravet vilket är en hygienfaktor för ett politiskt styre. Det har sossarna inte klarat, säger han.

Att kommunen ska gå med ekonomiskt överskott och att skolans elever får den undervisning och stöd de har rätt till tar han upp som viktiga frågor.

– Sedan handlar det om ledarskap. Under det år som gått har Socialdemokraterna förlorat viktiga omröstningar i fullmäktige, säger Mikael T Eriksson.

Bland annat när det gäller ombildningar av hyresrätter och lagen om valfrihet menar han att man inte har kunnat styra kommunen.

– Vi har under lång tid vetat att Socialdemokraternas ledarskap varit väldigt dåligt och från Moderaterna och Miljöpartiet har vi länge påtalat just detta. Den här enmansshowen har körts in i väggen, säger Mikael T. Eriksson.

De tre partierna som nu gått ihop kommer att satsa mer på laganda, menar han.

– Vi alla är överens om att alla partier ska ta sin del av ledarskapet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00