FLICKHOCKEY. Sundbybergs IK:s hockeyskola för flickor ska stöttas av SDHL-föreningen AIK. Foto: Arkivbild

Sundbyberg och AIK ska stärka flickhockeyn

Sundbybergs IK och AIK har tecknat samarbetsavtal som i första steget ska lyfta flickhockey till en ny nivå och Per Håkansson, sportchef och ungdomsansvarig i SIK, är "mycket hoppfull".

  • Publicerad 14:46, 4 aug 2020

Sedan 2015 har Sundbybergs IK erbjudit separat ishockeyskola för flickor. I verksamheten har vid tillfällen spelare från AIK:s seniortrupp medverkat som ledare.

– Tanken var att vi för ett par år sedan skulle få till ett samarbetsavtal. Nu är vi där och det känns bra, säger Per Håkansson.

AIK har senior- och juniorhockey för flickor, dessutom platser på hockeygymnasiet (NIU). Sundbybergs IK har C- och B-flickor, med hopp om att redan till 2021/22 kunna ha ett lag i äldsta flickåldern, flickor A.

– Ja, vi vill inom SIK skapa en hel "tjejstege", från Tre Kronors hockeyskola upp till flickor A. Med hjälp av AIK hoppas vi få till stegen redan till nästa säsong, säger Per Håkansson och fortsätter:

– När flickorna kan träna utan killar på isen har de mycket roligare. Vi har inte haft jättemycket träningstider att erbjuda dem, men målet är att ha fler till kommande säsong.

Viktigt för AIK

För AIK är samarbeten med närliggande klubbar i långa loppet avgörande, enligt ungdomsansvarige Marcel Wirth.

– Det är en utmaning för oss att satsa fullt ut på flickor. Vi behöver samarbeten och som stor förening har vi ett ansvar. Det känns bra med ett avtal med Sundbyberg, vi välkomnar alla flickor som vill spela hockey, säger Marcel Wirth, som tidigare arbetat med flickhockeyns utveckling i Åkersberga med omnejd samt inom Stockholms Ishockeyförbund.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Moa Piraten sjunger om kärlek i Hallonbergen

Nyheter "Texten är både tragisk och komisk" Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonbergen. Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.måndag 21/9 16:46

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48