KANDIDERAR. Annika Hirvonen (MP) vill bli nytt språkrör. Foto: Henrik Karlsson

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.

  • Publicerad 12:48, 15 sep 2020

I början av 2021 ska Miljöpartiet utse en ersättare till avgående språkröret Isabella Lövin. Kandiderar gör Annika Hirvonen, uppväxt i Sundbyberg och bosatt i Ursvik.

– Jag är glad över att många uppmuntrat mig att kandidera. Jag vill vara en stark röst i partiet och i sakfrågor för de som tvingats lämna allt och fly från krig och fattigdom, säger hon.

Hon är gruppledare för riksdagsgruppen samt miljö- och skolpolitisk talesperson.

På hemmaplan var det stökigt i partiet under mitten av 2010-talet. Tillsammans med Emelie Tillegård skapade hon då ordning.

– Det fanns personer som betedde sig illa. Jag har uppfattningen att en rörelse kan växa när varje enskild person känner sig viktigt, så var det inte.

Hon tror att erfarenheten från den dåvarande situationen inom Sundbybergsgruppen kan hjälpa henne på rikspolitisk nivå.

– Vi är inget rikt parti och kan inte ösa pengar på valkampanjer. Vi behöver människor som sprider vårt budskap och jag tror att jag kan ena Miljöpartiet.

Tidigare ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Annika Hirvonen var ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sundbyberg mellan 2014-2020.

Från den tiden är hon mest nöjd med sin kamp för Signalfabrikens bibliotek, Brotorpshallen och att förskolorna blev giftfria.

Förra veckan meddelade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och riksdagsledamoten Rebecka Le Moine att de också kandiderar till posten.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48

Barnens förslag blev till ny sagoskog i Hallonbergen

Nyheter "Roligt att klättra" Barnen på förskolan Stella Nova är delaktiga i utformningen av "sagoskogen" i Hallonbergsparken. Med spänning följer de hur lekområdet börjar växa fram.fredag 11/9 16:14