Sålts. Hemliga trädgården i Kransen har sålts. Foto: Nadia Enedahl

Super-dj:ns pappa köper Hemliga trädgården

I somras kunde vi berätta att Hemliga trädgården i Kransen sålts för 15,6 miljoner. Och nu vet vi till vem.

  • Publicerad 17:16, 9 feb 2016

Sedan det blev klart att Hemliga trädgården i Midsommarkransen sålts har hemlighetsmakeriet kring vad som ska hända med den bedagade gamla villan varit stort. Varken den gamla ägaren eller mäklaren har velat berätta vem köparen är och vad som ska hända med huset.

Nu kan vi avslöja att den gamla villan och före detta grekiska tavernan köpts av super-dj:n Alessandro "Alesso" Lindblads pappa Richard Lindblad. Alesso ses som en av världens främsta dj:s och har remixat akter som bland annat Avicii och Swedish House Mafia. Förra våren hade han sin egen arenashow i Globen och 3,5 miljoner personer gillar honom på Facebook.

Ska bygga bostäder

Hans pappas företag, Alefune AB, där Alesso tidigare satt i styrelsen köpte den gamla villan före sommaren och nu är planen att riva huset och bygga bostäder.

– Det kommer att rivas alltihopa, det är alldeles för gammalt. Det går inte att bygga om eller göra något med huset, det är i extremt dåligt skick. Beroende på vad vi får göra där så kommer det förhoppningsvis att bli ett hyreshus. Ingenting är klart ännu med kommun och så vidare men det är planen, säger Richard Lindblad, vd på Alefune AB.

Hur många lägenheter det blir och när man kan börja bygga är ännu oklart.

– Det är jättesvårt att säga. Vi har inte satt oss in i projektet än men det tar nog minst ett och ett halvt år. Vi hoppas kunna bygga ett snyggt hyreshus med tanke på den bostadsbrist som råder, säger Richard Lindblad.

Det gamla huset har varit m för både klubbar, spelningar och kulturföreningar och på Facebook har hemliga trädgården över 4 500 medlemmar.

Huset har ägts av samma familj sedan 80-talet, och från tidigt 90-tal och nästan 15 år framåt lockade restaurangen massvis av hungriga lokalbor. Men nu blir det alltså bostäder istället.