Fast det ser ut som ett bygge så är den offentliga toaletten i Tessinparken faktiskt öppen. Foto: Johann Bernövall

Supertoalettens fula pelare förbryllar

Pelarna som sedan ett år gett ström åt toaletten i Tessinparken ström förbryllar Östermalmsbor. Nu kan de snart vara borta.

  • Publicerad 11:29, 25 jun 2018

Den så kallade supertoaletten i Tessinparken är inte så super ännu. Flera stora pelare som sedan ett drygt år kopplar ihop toaletten med ett närliggande elskåp har fått flera Östermalmsbor att ringa tidningen och fråga vad som pågår. Sanningen är att det handlar om en tillfällig lösning som blivit mindre tillfällig än vad som var planerat.

"Det har dragit ut på tiden att få den fasta elen indragen till den, vi har tidigare därför tagit beslut om att koppla in den på temporär strömförsörjning för att kunna driftsätta den. Därför ser det ut som det gör på platsen och vi anser att det är ett bättre alternativ än att låta toaletten stå ur drift", skriver Ola Eriksson, kommunikatör på Trafikkontoret i ett mejl.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När den fasta strömmen kommer på plats kan han inte säga exakt men skriver att det "förhoppningsvis" kommer att ske "i närtid". Men toaletten är i alltså i drift, även om den kan ge intrycket av att vara en arbetsplats.

"Vi har en utmaning i att personer använder vissa offentliga toaletter, bland annat den här, på ett sätt som de inte är tänkta för. Man sover i dem, flyttar in hela bohag och liknande. Har någon eller något befunnits sig på toaletten under längre tid så signalerar den att den är ur funktion. Händer det här ofta kan förbipasserande uppleva att toaletten inte är i drift", skriver Ola Eriksson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Stor satsning på pendelbåtslinjer i Stockholm

Nyheter Två helt nya linjer Pendelbåtstrafiken i länet ska byggas ut kraftigt de kommande åren. Det är landstingets vision när de nu satsar totalt 210 miljoner kronor på nya båtlinjer.onsdag 14/11 16:32