Idag avgörs det vilka som tar SM-guld, Hammarby, Djurgården eller Malmö. Foto: Mostphotos

Supertryck när guldstriden för Djurgården och Hammarby avgörs

Idag avgörs det vilka som tar hem Allsvenskan 2019 och trycket inför avslutningen är enormt. Extratåg för Djurgårdare sätts in och under Tele2 visar en jättebar matchen.

  • Publicerad 07:10, 2 nov 2019

Djurgården, Malmö eller Hammarby. Idag, lördag klockan 13, sparkar den sista och avgörande omgången igång av årets Allsvenska. Djurgården sitter i förarsätet och det räcker med en poäng mot Norrköping på bortaplan för att säkra SM-guldet. För Hammarby gäller det att vinna mot Häcken på Tele2 och hoppas att andra resultat går deras väg. Malmö möter Örebro på bortaplan.

Kaotisk helg väntar i Stockholmstrafiken

Och trycket på avslutningen är enormt. Både Djurgårdens och Bajens matcher är utsålda och många sportbarer i Stockholm är fullbokade.

Djurgården har packat ett eget tåg med 800 fans, men tusentals fler beräknas ta resan ner för att stötta och förhoppningsvis fira guldet oavsett om de har biljett till matchen eller inte. Enligt SJ så är samtliga morgonavgångar fullbokade så nu har de satt in extra långa tåg med 1 600 extra sittplatser under lördagen. Tågen ska även bemannas med extra personal och väktare.

Stockholmslagens supportrar rustar för allsvenska guldstriden

Den som inte har plåt till Bajens match men ändå vill känna lite extra stämning kan ta sig till Tele2 arena ändå. För i nattklubben Colosseums lokaler är det nu klart att Bajen Bar kommer att visa matchen samtidigt som man kan "känna vibrationerna från läktarna" ovanför. I normala fall stänger baren innan matchstart men gör undantag nu med tanke på det stora intresset. Baren håller även öppet efter slutsignal.

– Många har sökt med ljus och lykta efter biljetter men när det är slut så är det slut. Vi vet också att det är fullbokat hos de krogar och pubar som visar matchen på Södermalm med omnejd, så vi har tittat på möjligheten att kunna visa matchen för fler människor, säger Markus Nilsson, vice vd för Hammarby Fotboll i ett uttalande.

Bajen bar öppnar från klockan 11 och är gratis men det är först till kvarn. Baren tar cirka 1 800 personer. Entré sker från Arenavägen 75. Gäster uppe på scen är gamle guldhjälten Roger Sandberg samt Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson från SVT-serien “Vår tid är nu”.