Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltnings reception. Foto: Eva Tonström

Surfade porr – i stadsdelens reception

Flera besökare tvingades lyssna på när tre anställda hade högljudda samtal om porrfilmen Fäbodjäntan – i stadsdelens reception. "Oacceptabelt", säger stadsdelsdirektören i Enskede-Årsta-Vantör.

  • Publicerad 11:46, 23 okt 2017

Vår nya reception ska vara en välkomnande plats för våra besökare. Den inträffade händelsen är naturligtvis ytterst olämplig.

Händelsen utspelades i receptionen till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning en tidig morgon i början av oktober. Två receptionister och en väktare ska då ha haft högljudda diskussioner, och googlat, den kända svenska porrfilmen Fäbodjäntan. Flera besökare ska ha tvingats lyssna på det högljudda samtalet. En av dem valde att anmäla.

Porr visades på krogen - anmäls

"De sitter och googlar bilder ur porrfilmen Fäbodjäntan och diskuterar referensen med falukorven. Vi sitter fyra, fem personer i receptionen och behöver lyssna på det här. Det är inte ok", står det i anmälan. Personen som gjort den vill inte kommentera saken ytterligare när StockholmDirekt ringer.

Enligt Lena Lundström Stoltz, stadsdelsdirektör, ska en av de anställdas bostadsjakt legat till grund för diskussionen.

– Den ena personen ska ha hittat en bostad på Fäbodvägen eller liknande, varpå det påtalades att där kan man inte bo och refererade då till porrfilmen med liknande namn, säger Lena Lundström Stoltz.

"Vi ser allvarligt på det här"

När den ena receptionisten inte kände till vilken film det handlade om ska väktaren ha googlat fram bilder på sin telefon.

Lena Lundström Stoltz understryker att beteendet är oacceptabelt, men är samtidigt noga med att påtala att personalen det handlar om är inhyrd från Nokas säkerhetskoncern.

Porr i Bagis väntas locka hundratals

– Vi ser allvarligt på det här. Vår nya reception ska vara en välkomnande plats för våra besökare. Den inträffade händelsen är naturligtvis ytterst olämplig, säger hon.

David Larsson, VD på Nokas Security, berättar att alla tre nu fått en muntlig varning.

– När man är i uniform följer givetvis ett ansvar. Även om det har rört sig om ett privat samtal är det inte förenligt med företagets uppförandekod, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.