Pepp. Micke Juhlin, Jörgen Skoglösa och Henrik Hedberg är peppade på deras nya surfkafé. Foto: Ella Söderberg

Surfargäng startar italienskt fik i Alvik

Bland skidor och eldrivna surfbrädor öppnar nu ett nytt kafé i Alvik. Här tänker ägarna servera italienskt fika, och hoppas locka till mingel.

  • Publicerad 12:08, 16 maj 2019

I butiken Skidleasing på Gustavslundsvägen står skidor och eldrivna surfbrädor uppradade.

Företaget flyttade till Alvik redan förra året, men kunde bara vara där i tre veckor innan lokalen drabbades av en brand. Nu är de tillbaka, och växlar mellan att hyra ut och sälja skidor på vintern, till surfbrädor på sommaren.

Men för att locka in fler besökare har de precis öppnat ett kafé. Sedan förra veckan finns ett par bord utställda utanför butiken, och italiensk glass och kaffe serveras från den nybyggda disken.

– Vi pratade om att ha detta redan förra sommaren, men på grund av branden så gick det inte, säger ägaren Henrik Hedberg.

"Bra med konkurrens"

En som har hittat hit är Keith Begg, som har köpt en kaffe och en kula jordgubbsglass och satt sig utanför.

– Det är kul med lite konkurrens här i Alvik, jag hoppas bara att de börjar servera kakor, det gillar jag att ha till kaffet, säger han.

Än så länge är det nya kaféet i startgropen. En inredningsdesigner ska piffa till det ytterligare, och Micke Juhlin som jobbar i butiken har tagit på sig att göra chokladbollar.

– I framtiden blir det säkert lite toast, och vi har även ett samarbete med ett bryggeri på Ekerö som kommer leverera lätt- och folköl till oss. Vi gör vår egna grej och är stolta över det, säger Henrik Hedberg.

Gäst. Keith Begg har köpt en kaffe och en kula glass från nya surfkaféet i Alvik. Foto: Ella Söderberg