Alexander Klingspor ställer ut sin konst på Waldemarsudde Foto: Privat

"Surrealismen har gjort intrång i min bildvärld"

Hallå där... Konstnären och Danderydsbon Alexander Klingspor som ställer ut på Waldemarsudde mellan den 3 mars och 27 maj, Tidigare har han varit verksam som konstnär i USA.

  • Publicerad 11:35, 1 mar 2018

Hur kommer det sig att du blev konstnär?
– Det finns ett behov i mig att få uttrycka mig. Jag har målat och tecknat så länge jag kan minnas. Jag var 16 år när jag sa till mina föräldrar att jag vill satsa på konstnärskapet. Och båda hade mycket tillit till mig och sa "kör".

Var hämtar du inspiration ifrån?
– Jag plockar inspiration från annan konst och andra konstnärer som är både levande och döda. Men självklart plockar jag även inspiration från livet. Från staden, naturen och möten med människor.
 

Hur kommer det sig att du målat främst surrealistisk konst?
– Surrealismen har gjort mer och mer intrång i min bildvärld på senare tid. Jag fascineras av drömmar och det undermedvetna. Förut gjorde jag mer realistisk konst, men inte nu längre.

Vad är det som gör dina tavlor unika?
– Det svarar egentligen någon annan bättre på. Men vad många har sagt är att jag har en signaturstil som går att känna igen. Jag tror och hoppas att folk uppfattar mina tavlor som genuina och att det sedan inger en unik känsla.

Vad är nästa steg för dig?
– Nästa utställning på VIDA Museum & Konsthall och 30 juli. Jag kommer även att ha en utställning i bridge Hampton i New York.

Läs mer om utställningen Resenär här

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10