Spelar mamma. I "Mamma Mia! Here we go again" spelar Susanne Barklund Stellan Skarsgårds karaktärs mamma, trots att han är sex år äldre än henne i verkligheten. Foto: Thron Ullberg/ Elena Ringo/Wikipedia

Susanne spelar Stellan Skarsgårds mamma på bio

Vasastadsbon Susanne Barklund spelar rollen som Stellan Skarsgårds karaktärs mamma i "Mamma Mia! Here we go again". Den något udda detaljen i sammanhanget är att hon i verkligheten är yngre än sin motspelare.

  • Publicerad 15:47, 17 dec 2018

Skådespelaren Susanne Barklund har bott i Vasastan sedan 1987. I somras hade filmen "Mamma Mia! Here we go again" premiär och i den har Susanne Barklund en liten roll.

– Jag är en gammal skådespelare som haft agent i Sverige bara ett par år och fick via honom kontakt med en som har känningar i England. Förra sommaren fick jag frågan om jag kunde göra en provspelning, säger Susanne Barklund och fortsätter:

– Min dotter filmade med sin telefon och hennes kille fick vara min motspelare. Ett par veckor senare ringde de från filmbolaget och sa "we're offering you the part, is that ok with you?". Sen filmade vi i London under hösten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I filmen spelar Susanne Barklund Stellan Skarsgårds karaktär Bill Andersons mamma, Alma Anderson. Men i verkligheten är hon egentligen sex år yngre än Stellan Skarsgård.

– Det är lite kul. Framför allt är det andra skådespelare som har kommenterat det. De fick hålla på ett tag i sminket och plocka fram varenda rynka och lägga på en del... Stellans karaktär ska se ut som 50 och min som 70 plus. Regissören kom och sa "I'm sorry that I'm making you old, you're beautiful".

I filmen ges en del återblickar till när karaktärerna var yngre.

– Jag trodde att det var i en sådan episod jag skulle spela mamma men så var inte fallet. Jag tyckte bara det var roligt. Inspelningen var fantastisk och jag är bara glad att jag får vara med i ett sådant sammanhang.

Det ger dig inte åldersnoja?

– Nej! Inte alls. För mig är det bara en roll. Nästa gång blir det något helt annat. Jag ska spela mamma till Amy Diamond i en independentfilm.