Nya tag. Bostadsrättsföreningen hoppas på en ny sushikrog i den nu tomma lokalen. Foto: Clarence Frenker

Sushikrog flyttar från Blåsut

Den populära sushirestaurangen Soyokafe flyttar från Blåsut till Norrmalm och hamnar närmare storasystern Soyokaze. Anledningen är för få kunder och brist på kockar.

  • Publicerad 11:50, 15 jan 2020

Idén till Soyokafe utvecklades när den prisbelönta sushikrogen Soyokaze i Vasastan började servera lunch på deras koncept där ingen meny finns. Allt är omakase – kockens val utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen. Men att driva två koncept på samma ställe blev svårt och en ny restaurang öppnades i Blåsut som en enklare version av Soyokaze.

Sen 2018 har sushikrogen Soyokafe drivits på Sofielundsvägen i Blåsut. Men efter två år i Söderort flyttar Soyokafe nu till Norrmalm. Orsakerna är bland annat för få kunder och brist på kockar.

– Anledningen till att vi flyttar är för det första att vi vill flytta närmare restaurangen Soyokaze. Den andra anledningen är att vi inte har tillräckligt med personal, tillräckligt med kockar. Det är också mer folkmassa inne i stan som det inte riktigt finns här. Vilket är synd, säger Bagi Batjargal Ochirbat ägare till Soyokaze och Soyokafe.

Bostadsföreningen i Blåsut, som huserat Soyokafe, hoppas nu på ett nytt sushihak i bottenplan. Men det är fortfarande oklart om det blir så.

– Inget är klart eller officiellt än, men förhoppningsvis blir det en ny sushi, säger Thomas Claesson ordförande i BRF Almagrundet II.

Soyokafe öppnar den 25 januari på Norrmalm, närmare bestämt Döbelnsgatan 8.

Här är Högdalens nya utegym

Nyheter Väntas vara på plats redan nästa vecka Ett nytt stort utegym i trä byggs just nu klart vid motionsspåret i Högdalen. Planen är att det ska kunna öppna nästa vecka.fredag 27/3 12:23

Han gör hyllad skräckfilm i Björkis

Nyheter "Kan området som min ena hand" Hallå där Jonathan Katzeff, Björkhagenbo och långfilmsdebutant vars rysare "Huset vid skogens slut" hade premiär den 23 mars.torsdag 26/3 12:00