Besvikelse. Utfallet var inte i närheten av det Henrik Burman hade hoppats på vid insamlingsgalan till Barncancerfonden. Foto: Jonas Månsson

Svag uppslutning till insamlingsgala

Förhoppningen var 200 besökare. Men insamlingen till Barncancerfonden lockade bara omkring 50. – Jag är väldigt besviken, säger initiativtagaren Henrik Burman.

  • Publicerad 15:31, 3 okt 2018

Jag tycker att det är dåligt att folk inte tar sig i kragen.

I ett halvår hade Mälaröbon Henrik Burman förberett en insamlingsgala för Barncancerfonden. Han är ideellt aktiv i lokalföreningen för Stockholm och Gotland och hoppades att 200 personer skulle lockas av auktion och artistuppträdande av bland andra Idolvinnaren Chris Kläfford och hip-hop-legendaren Dogge Doggelito. Så blev det inte och hans känsla ändrades från hoppfull till besviken förra helgen.

– Jag känner en frustration för barnen och artisterna. När vi får hit kända artister som inte får spela för mer än upp till 50 personer. Det tycker jag är skandal, säger Henrik Burman.

►LÄS ÄVEN: Han ordnar insamling till cancersjuka barn

En av artisterna tvingades vänta med uppträdande för att det helt enkelt inte var tillräckligt med folk på plats. Den auktion som arrangerades genererade mindre pengar än planerat.   

– Vi hade grejer för ett värde av närmare 60 000 kronor och auktionen gav 16 000 kronor. Det är skrämmande, vi fick skänka bort grejer eftersom allt skulle bort, säger han.

Han känner att artisterna gjorde allt de kunde och poängterar att han är mycket tacksam för de personer som trots allt besökte arrangemanget och skänkte pengar.

Med tanke på ändamålet hade han trott att någon från kommunen eller politiska partier skulle lockas, men även de uteblev. Något nytt försök kommer Henrik Burman inte att göra i kommunen.

– Jag tycker att det är dåligt att folk inte tar sig i kragen. Man behöver inte vara med hela dagen, men hade kunnat titta förbi en stund, ge ett bidrag eller bara hälsa på, säger han.

Sammanlagt skänktes 22 518 kronor och uppskattningsvis inkom pant för 800 kronor.

Fritidshus brann ner till grunden

Nyheter En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.måndag 20/5 8:02

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15