Besvikelse. Utfallet var inte i närheten av det Henrik Burman hade hoppats på vid insamlingsgalan till Barncancerfonden. Foto: Jonas Månsson

Svag uppslutning till insamlingsgala

Förhoppningen var 200 besökare. Men insamlingen till Barncancerfonden lockade bara omkring 50. – Jag är väldigt besviken, säger initiativtagaren Henrik Burman.

  • Publicerad 15:31, 3 okt 2018

Jag tycker att det är dåligt att folk inte tar sig i kragen.

I ett halvår hade Mälaröbon Henrik Burman förberett en insamlingsgala för Barncancerfonden. Han är ideellt aktiv i lokalföreningen för Stockholm och Gotland och hoppades att 200 personer skulle lockas av auktion och artistuppträdande av bland andra Idolvinnaren Chris Kläfford och hip-hop-legendaren Dogge Doggelito. Så blev det inte och hans känsla ändrades från hoppfull till besviken förra helgen.

– Jag känner en frustration för barnen och artisterna. När vi får hit kända artister som inte får spela för mer än upp till 50 personer. Det tycker jag är skandal, säger Henrik Burman.

►LÄS ÄVEN: Han ordnar insamling till cancersjuka barn

En av artisterna tvingades vänta med uppträdande för att det helt enkelt inte var tillräckligt med folk på plats. Den auktion som arrangerades genererade mindre pengar än planerat.   

– Vi hade grejer för ett värde av närmare 60 000 kronor och auktionen gav 16 000 kronor. Det är skrämmande, vi fick skänka bort grejer eftersom allt skulle bort, säger han.

Han känner att artisterna gjorde allt de kunde och poängterar att han är mycket tacksam för de personer som trots allt besökte arrangemanget och skänkte pengar.

Med tanke på ändamålet hade han trott att någon från kommunen eller politiska partier skulle lockas, men även de uteblev. Något nytt försök kommer Henrik Burman inte att göra i kommunen.

– Jag tycker att det är dåligt att folk inte tar sig i kragen. Man behöver inte vara med hela dagen, men hade kunnat titta förbi en stund, ge ett bidrag eller bara hälsa på, säger han.

Sammanlagt skänktes 22 518 kronor och uppskattningsvis inkom pant för 800 kronor.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12