Den som vill kan låna en skräpplockartång av stadsdelsförvaltningen på Östermalm och hjälpa till att hålla rent på stadens gator. Foto: Joel Stockman

Svalt intresse för att plocka skräp på Östermalm

Fem. Så många gånger har Östermalmsborna lånat skräpplockartänger sedan det blev möjligt i våras.

  • Publicerad 11:48, 5 nov 2018

För snart ett år sedan skrev StockholmDirekt om Östermalmsparet Gunborg och Jacob Palme som plockar skräp på Östermalm. I samma veva fick de igenom ett medborgarförslag. Där föreslog de att stadsdelsförvaltningen köper in plocktänger som man lånar ut gratis till Östermalmsbor. Politikerna nappade på idén och köpte in 20 stycken.

Östermalmspar plockar skräp – i finkläder

Fram till i dag har skräpplockartängerna lånats ut fem gånger av Östermalms stadsdelsförvaltning.

– Fem låter lite. Vi behöver bli bättre på att informera, det är inte lätt för folk att veta att de finns. Kanske kunde man sätta upp skyltar på soptunnor i närheten av stadsdelens parklekar, säger Maria Antonsson (MP), avgående ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd, och fortsätter:

– Vi var ute med nämnden en gång och plockade skräp och sedan har jag själv lånat en för att plocka på Djurgården. Men den gången hittade jag inte så mycket skräp.

För den som vill låna en skräpplockartång finns de i parklekarna i Tessinparken, Gustaf Adolfsparken och Humlegården samt i receptionen på Östermalms stadsdelsförvaltning på Karlavägen 104.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Djurgården startar skridskoskola för barn

Nyheter Bandysektionen ska bygga upp egen ungdomsverksamhet Under tio lördagar bjuder Djurgårdens IF:s bandysektion in till skridskoskola på Östermalms IP.torsdag 15/11 12:17