Ny hall. En visionsbild av KFUM:s nya idrottshall. Foto: Dinelljohansson

Svängningen: KFUM kan få bygga idrottshall

När staden sa nej till KFUM:s planer för en idrottshall med Wenner-Gren Center så var tonen hård mellan parterna. Nu har man nått fram till en kompromiss.

  • Publicerad 14:26, 14 maj 2018

Exploateringsnämnden i Stockholms stad ger en tidig markreservation till KFUM för att bygga en idrottshall i västra Hagastaden, vid Torsplan.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan komma vidare med KFUM:s vilja att investera i en ny stor idrottshall. Jag ser fram emot ett bra samarbete med att förverkliga arenan, säger Stefan Hansson (S), ordförande i exploateringsnämnden, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare i våras tackade staden nej till KFUM:s erbjudande att bygga den så kallade Hagahallen på tomten vid Wenner-Gren Center och genomförde istället en markanvisning för skola, fullstor idrottshall, fotbollsplan, studentbostäder och äldreboende som staden själva ska bygga. Redan då annonserade man att KFUM istället kunde få en markanvisning till tomten vid Torsplan, något som då fick ett ljummet mottagande.

KFUM får bygga idrottshall – på annan plats

Nu har KFUM svängt, och ser positivt på att bygga sin eventuella hall där.

– Det är ingen hemlighet att vi skulle föredragit tomten vid Wenner-Gren Center. Samtidigt är vi pragmatiska och vill utreda det som erbjuds. Vi ska sätta oss ned med staden i slutet av maj, säger Michael Lagerkvist KFUM:s projektledare för Hagahallen till StockholmDirekt.

Men tidigare har du sagt att tomten vid Torsplan saknar förutsättningar för att rymma ert erbjudande?

– Det stämmer, och då syftade jag framförallt på att den inte kommer byggas intill en skola. Då såg jag dock framför mig att staden tänkte sig en mindre arena. Nu när de kan tänka sig en större så ser jag det som att de trots allt vill lösa det här, och då är vi öppna för att diskutera.

Oppositionen i Stadshuset har tidigare tagit ställning för att KFUM ska få bygga sin hall vid Wenner-Gren Center.

– Det är val om fyra månader och därefter kan det bli andra förutsättningar, säger Michael Lagerkvist.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.