Nytt. Så här ska den sista etappen lägenheter i Teaterkvarteret se ut. Foto: Veidekke

Svårsålda lägenheter får nystart

Nu återupptas byggandet av Teaterkvarteret i Högdalens centrum. Projektet har sått stilla i två år på grund av att man inte lyckats sälja lägenheterna.

  • Publicerad 11:34, 3 sep 2020

Det startade 2015 med ambitiösa planer på 400 nya bostadsrätter i Högdalens centrum. Men byggherren Veidekke hann bara bygga två etapper innan det tog stopp 2018. Orsaken var att intresset för deras nya bostadsrätter i Högdalen var för svalt.

– Vi hade påbörjat försäljningen men drog tillbaka projektet när marknaden började gå ner, samtidigt som byggpriserna hade gått upp så mycket. Vi såg en risk för fördyringar och en risk att vi skulle bygga utan att det skulle bli befolkat, sade Jonas Engelblom, kommunikationschef på Veidekke till tidningen då.

52 lägenheter

Då pratades det om ytterligare 91 lägenheter som skulle byggas i sista etappen. När projektet nu återupptas skapas 52 lägenheter i ett hus med fem våningar.

Namnet Teaterkvarteret kom till efter Fria Teatern som låg vägg i vägg med de nya bostäderna. Ironiskt nog tvingades teatern lägga ned sin verksamhet på grund av de inte klarade att betala den nya hyra som fastighetsägaren krävde. Efter 40 år i samma lokaler såldes alltihop på loppis i våras.

Lägenheterna kommer ha en boyta på 39-94,5 kvm fördelat på 1-5 rum. Alla bostäder har balkong eller uteplats och tillgång till gemensam gård med lekytor, odlingsmöjligheter och grillplats. Ett gemensamt garage byggs under huset.

Första inflyttning är beräknad till första kvartalet 2022.    

Fria Teatern i Högdalen läggs ned

Nytt. Så här ska den sista etappen lägenheter i Teaterkvarteret se ut. Foto: Veidekke