Svart protest. Demonstranter vid en tidigare liknande sammankomst. Foto: Karolina Bjursten

Svartklädd protest mot bygge i Hammarbyskogen

Ett konstverk och protest på samma gång, det är tanken med demonstrationen mot förtätningsplanerna i Hammarbyskogen.

  • Publicerad 12:50, 8 nov 2019

Planerna på att bebygga delar av Hammarbyskogen möts inte med stora famnen hos en del som vill bevara skogen. Den 16 november kl. 11.45 hålls därför en politiskt obunden protest i Indianparken, mot bostadsprojektet och förtätningar i allmänhet.

Planen för Hammarbyskogen kan göras om igen

Flera grupper så som Rädda Hammarbyskogen och Det vi förlorar står bakom initiativet. Förhoppningen är minst 50 deltagare och alla uppmanas att komma klädda i svart.

Ny plan för bostäder i Hammarbyskogen

– Vi förlorar fågelsången, att kunna se en nötskrika eller en hackspett. Det är sorgen över allt vi förlorar och därför är vi svartklädda, säger Karolina Bjursten, konstnärlig ledare.

Tidigare har de bland annat gjort en liknande protest vid Islandstorget i Bromma.

YIMBY-musiker: "Asfaltera hela skogen!"

Snart öppnar Skarpnäcks nya dagis för fyrbenta

Nyheter Industriområdet tas över av hundar Skarpnäcksborna skriker efter fler ställen där de kan lämna in sina jyckar. I alla fall om man ska tro systrarna Alexis och Katerina, som i december öppnar nytt hunddagistorsdag 21/11 17:00

Åsa fångar det vackra i Hökarängen

Nyheter Men konstnären sågar nybygge vid t-banan: "Bedrövligt ful" Med sina Stockholmsmålningar har Åsa Köhler profilerat sig som Hökarängens akvarelldrottning i lokalgrupper på Facebook. Själv ger hon ros – men också ris – till sina hemkvarter.torsdag 21/11 17:00