Svart protest. Demonstranter vid en tidigare liknande sammankomst. Foto: Karolina Bjursten

Svartklädd protest mot bygge i Hammarbyskogen

Ett konstverk och protest på samma gång, det är tanken med demonstrationen mot förtätningsplanerna i Hammarbyskogen.

  • Publicerad 12:50, 8 nov 2019

Planerna på att bebygga delar av Hammarbyskogen möts inte med stora famnen hos en del som vill bevara skogen. Den 16 november kl. 11.45 hålls därför en politiskt obunden protest i Indianparken, mot bostadsprojektet och förtätningar i allmänhet.

Planen för Hammarbyskogen kan göras om igen

Flera grupper så som Rädda Hammarbyskogen och Det vi förlorar står bakom initiativet. Förhoppningen är minst 50 deltagare och alla uppmanas att komma klädda i svart.

Ny plan för bostäder i Hammarbyskogen

– Vi förlorar fågelsången, att kunna se en nötskrika eller en hackspett. Det är sorgen över allt vi förlorar och därför är vi svartklädda, säger Karolina Bjursten, konstnärlig ledare.

Tidigare har de bland annat gjort en liknande protest vid Islandstorget i Bromma.

YIMBY-musiker: "Asfaltera hela skogen!"

Så är dina grannar – enligt söksajten

Nyheter Stereotyp eller sanning? Söderortsbor tycker till om populära tjänsten Pensionärer, barnfamiljer eller "urbana singelhushåll"? En tjänst på hitta.se gör det möjligt att se vilken typ av människor som bor på en specifik plats. Men går det verkligen att stämpla ett helt...lördag 25/1 8:00

M-toppens svar efter kritik mot vapenmässa

Nyheter König Jerlmyr utesluter inte nytt arrangemang i Älvsjömässan En internationell vapenmässa i Älvsjö väckte hård kritik mot stadens policy för uthyrning av kommunala fastigheter. Nu svarar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).fredag 24/1 7:00