Johanna Pettersson med katten Zlatan. Foto: privat

Svedmyra-katter driver nätföretag

Hallå där Johanna Pettersson från Svedmyra, som driver Kattpost.se ihop med dina två katter Morris och Ozzy.

  • Publicerad 20:00, 30 jan 2020

Vad är kattpost?

– En prenumerationstjänst från katter till katter.

Hur går det till?

– Man får hem en låda varje eller varannan månad beroende på vad man väljer, som innehåller ett urval med kattgodis, kattleksaker och våtfoder. Det är en överraskning varje gång, man vet aldrig vad den innehåller. Vi säljer ungefär 70 lådor i månaden.   

Vilka är Morris och Ozzy?

– Det är mina katter och deras uppgift är att provsmaka allting först. Det de inte gillar åker inte med i lådan, det plockas bort. Morris och Ozzy gör urvalet kan man säga.

Vilka riktar ni er till?

– Alla katter och deras ägare som vill testa något nytt, lite lyxigare till sina katter, sådant som inte går att köpa i den lokala zooaffären. Flest kunder har jag faktiskt i Skåne, och många i Nederländerna.

Varför startade du det?

– Jag letade själv efter bra mat till mina katter, utan konstiga tillsatser och socker och där det finns ett miljötänk. Så blev det så att jag började handla hem och testa olika produkter själv. Jag beställer från stora och små leverantörer och har precis fått tag i en ny lokal i Hökarängen där jag kan ha kontor och lager. Jag gör det här vid sidan om mitt vanliga jobb som konsult i klädbranschen.

Morris och Ozzy. Foto: Kattpost.se