Folklig. Sanaa Moussa uppträder med Trio Samara och gör svensk-arabisk folkmusik. Foto: Pressbild

Svensk-arabisk trio till tingshuset

Trio Samara har funnits i tio år och har, med sin blandning av orientalisk och nordisk musik, en trogen publik. Den 8 november uppträder trion i Enköping.

  • Publicerad 13:04, 25 okt 2018

Sanaa Moussa, känd sångerska i arabvärlden, och andra musiker är med på resan till Enköping.

Projektet med helt nykomponerad musik turnerade i Mellanöstern i våras. Genom att bjuda in Sanaa Moussa (sång) och Youssef Hbeisch (slagverk) från Palestina och Larisa Ljungkrona (dragspel) från Göteborg har Trio Samara skapat en bredare musikalisk plattform. Passionen för den traditionella folkmusiken är gemensamma utgångspunkten. Med en blandning av orientalisk och nordisk musik möts musikerna i sin längtan efter ett hemland, som rymmer alla former av kulturella skillnader och uttryck.

Intresset för "Longing for My Homeland" var stort i Mellanöstern, mycket tack vare sångerskan Sanaa Moussa, som är etablerad och välkänd i arabvärlden, med över femtiotusen följare på Facebook.

– Sanaa Moussas sång och musik bygger på kvinnors folklore och traditioner, säger Ahmad Al-Khatib, som är en även han är ett känt namn som oud-spelare i Palestina och i Sverige. Tillsammans med Sten Källman och Stefan Bergman grundade Ahmad Al-Khatib Trio Samara.

Musikerna i "Longing for My Homeland", som spelade för entusiastisk publik på platser som Betlehem, Haifa, Jerusalem och Amman, ser fram emot turnén i Sverige.

– Det ska bli spännande och se vilken respons vår nya musik får i Göteborg, Trollhättan, Uddevalla och de andra städerna vi spelar i, säger Ahmad al Khatib.

Konserten vill ge bilden av att en annan värld är möjlig, via konsten och kulturen kan vi hitta ett hem.

Konsert

Torsdag 8 november
Klockan 19.00

Plats: Tingshuset, Tullgatan 18

Pris: Gratis

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Det här är Enköpings bästa pizza

Nyheter Sveriges bästa pizzerior har korats. En av de bästa, ligger på Enögla Torg. – Vi är jätteglada, säger ägaren Amad Younes Tili.fredag 18/1 13:23

Omkörare orsakade olycka

Nyheter En man i 40-årsåldern är misstänkt för att ha orsakat en trafikolycka vid Hjulstabron på torsdagen.fredag 18/1 11:21