Folklig. Sanaa Moussa uppträder med Trio Samara och gör svensk-arabisk folkmusik. Foto: Pressbild

Svensk-arabisk trio till tingshuset

Trio Samara har funnits i tio år och har, med sin blandning av orientalisk och nordisk musik, en trogen publik. Den 8 november uppträder trion i Enköping.

  • Publicerad 13:04, 25 okt 2018

Sanaa Moussa, känd sångerska i arabvärlden, och andra musiker är med på resan till Enköping.

Projektet med helt nykomponerad musik turnerade i Mellanöstern i våras. Genom att bjuda in Sanaa Moussa (sång) och Youssef Hbeisch (slagverk) från Palestina och Larisa Ljungkrona (dragspel) från Göteborg har Trio Samara skapat en bredare musikalisk plattform. Passionen för den traditionella folkmusiken är gemensamma utgångspunkten. Med en blandning av orientalisk och nordisk musik möts musikerna i sin längtan efter ett hemland, som rymmer alla former av kulturella skillnader och uttryck.

Intresset för "Longing for My Homeland" var stort i Mellanöstern, mycket tack vare sångerskan Sanaa Moussa, som är etablerad och välkänd i arabvärlden, med över femtiotusen följare på Facebook.

– Sanaa Moussas sång och musik bygger på kvinnors folklore och traditioner, säger Ahmad Al-Khatib, som är en även han är ett känt namn som oud-spelare i Palestina och i Sverige. Tillsammans med Sten Källman och Stefan Bergman grundade Ahmad Al-Khatib Trio Samara.

Musikerna i "Longing for My Homeland", som spelade för entusiastisk publik på platser som Betlehem, Haifa, Jerusalem och Amman, ser fram emot turnén i Sverige.

– Det ska bli spännande och se vilken respons vår nya musik får i Göteborg, Trollhättan, Uddevalla och de andra städerna vi spelar i, säger Ahmad al Khatib.

Konserten vill ge bilden av att en annan värld är möjlig, via konsten och kulturen kan vi hitta ett hem.

Konsert

Torsdag 8 november
Klockan 19.00

Plats: Tingshuset, Tullgatan 18

Pris: Gratis

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Örsundsbrobo får fängelse för smuggling

Nyheter En man i 25-årsåldern, boende i Örsundsbro, döms till tre års fängelse för narkotikasmuggling. Saken gäller två paket amfetamin som har skickats till mannen.måndag 19/11 16:25