Svensk astronaut besöker Sollentuna

Till helgen kommer ESA-astronauten Christer Fuglesang till Edsvik Konsthall för att berätta om sina rymdpromenader, hur man lever i rymden, vad man gör och hur man arbetar. Bilder från hans rymdresor finns att beskåda i utställningen.

  • Publicerad 16:00, 10 apr 2013

 Universum har alltid fascinerat och inspirerat människan både i tankar och i konst. För inte länge sedan var vår bild av universum att det bara fanns en galax, idag vet vi betydligt mer. Vårt universum består av miljardtals galaxer. Det är nu sista helgen som Edsvik Konsthall visar utställningen ”Inre och Yttre Rymden - vårt universum expanderar” där vetenskap möter konst.

Projektet är ett samarbete mellan Oskar Klein-centrum för kosmopartikelfysik vid Stockholms universitet och Edsvik Konsthall i Sollentuna. Forskare från Oskar Klein-centrum och ett tjugotal konstnärer har under ett halvår träffats och diskuterat våra största frågor om världsrymden och den roll kreativitet spelar i både vetenskaps- och konstvärlden. Nu visas konstnärernas tolkningar i konstverk inom bland annat måleri, fotografi, skulptur och videokonst.

Lördagen 13 april kl 14.00 får Edsvik Konsthall besök av ESA-astronauten Christer Fuglesang. Christer kommer att berätta om sina riskfyllda rymduppdrag. 2006 blev han den första svensken i rymden och han har genomfört två uppdrag med rymdfärjan Discovery. Han har också tillbringat över 26 dygn i rymden varav 32 timmar på rymdpromenad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonårsflickor misshandlade jämnårig

Nyheter Sex flickor, varav flera bor i Sollentuna, har nu dömts för en misshandel som inträffade för drygt ett år sedan.måndag 22/10 15:00

Nyblivna mammor: Sjukvården överger oss

Nyheter Trasiga underliv, smärta och oro – men få vet vart de ska vända sig Från täta kontroller hos mödravården under graviditeten till förlossning och sen, ja vad? Allt fler kvinnor börjar prata om trasiga underliv, smärta och förlorad sexlust, efter förlossningar. Men för...måndag 22/10 11:37

Ingen skattesänkning i blågröna landstinget i Stockholm

Nyheter LISTA: Fler löften från Alliansen och Miljöpartiet I dag presenteras den nya koalition som ska styra landstinget i Stockholm de kommande fyra åren.måndag 22/10 10:42