Växer. I sommar öppnar Svenska sushiköket en pizzakiosk i Svandammsparken. Foto: privat

Svenska sushiköket växer – öppnar pizzeria och nytt hamburgerställe

Svenska sushiköket växer så det knakar. Nu startar restaurangen en pizzeria i Svandammsparken, och letar lokaler till ännu ett hamburgerhak.

  • Publicerad 18:10, 15 mar 2017

Svenska sushiköket, företaget som äger både restaurangen med samma namn och Svenska hamburgerköket, har stora planer. I sommar öppnar restaurangen en pizzeria i Svandammsparken, som Bättre stadsdel var först med att berätta.

– Vi har ju redan sushi och hamburgare så det som saknas för att passa alla smaker har varit pizza. Vi ska göra minipizzor som man ska kunna ta och äta i handen. Som vanligt satsar vi på råvarorna och kommer inte att använda några halvfabrikat, säger Yvonne Hessel, vice vd för Svenska sushiköket.

Öppnar vid midsommar

Den nya pizzakiosken har planerad öppning runt midsommar och kommer att ha öppet året runt, alla dagar i veckan mellan klockan 11 och 21

Kiosken kommer att ligga i kanten av Svandammsparken, bara meter från företagets gamla gula glasskiosk som är öppen sommartid.

Öppet året runt

Den nya pizzakiosken kommer att ersätta den gamla glasskiosken som ska rivas när staden ska bredda cykelbanan intill. Men slut på glassen blir det inte.

– Vi kommer att fortsätta sälja glass genom en glassvagn. När staden frågade folk vad de ville ha i Svandammsparken när den byggs om så var glass en sån sak som folk önskade sig, så när det är fint väder kommer vi att rulla ut vår vagn och ha en liten klocka som vi ringer i.

Vill starta nytt hamburgerställe

Men företaget har även större expansionsplaner än både pizzakiosk och glassvagn. Just nu pågår nämligen letandet efter lokaler till både ett nytt produktionskök och en ny hamburgerrestaurang.

– Om vi hittar en lokal att öppna ett till produktionskök i så finns det planer på ett till hamburgerkök på Värmdö eller i Hammarby sjöstad. Vi tittar efter lokaler och har lagt ut lite krokar, så i höst kanske vi slår till, säger Yvonne Hessel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39