MUSIK. Ari Haraldsson, Carl Erik Thörn, Adorena Thörn och Per Romin gladde publiken. Foto: Kina Löwenbrååt Koski

Svensktoppsartist åter i Sumpan

Nostalgifaktorn var hög när artisten Carl Erik Thörn vände åter till Sundbyberg, där allting började.

  • Publicerad 09:39, 31 mar 2017

Carl Erik Thörn har legat på Svensktoppen 15 gånger och det tycks ha satt sina spår. När han uppträdde på Kulturcentrum på torsdagen var det ett hundratal personer som mindes honom sedan 1960- och 1970-talet.

– Många kände igen honom, det var mycket autografskrivande och nostalgi, säger kultursekreterare Kina Löwenbrååt Koski.

Nu stod han på scen tillsammans med Ari Haraldsson, Adorena Thörn och Per Romin. Kombinerat med sina egna svensktoppslåtar framförde han och ackompanjemanget hyllningar till Frank Sinatra och Barbra Streisand.

Karriären inleddes en gång på dåvarande Lorry i Sundbyberg, så Carl Erik Thörn är tillbaka där allting började, berättar Kina Löwenbrååt Koski.

– Han har bott i San Fransisco i över 20 år och sedan kommit tillbaka. Det var hans fru som fick honom att börja sjunga igen, säger hon.

Hur gammal var den yngsta i publiken?

– Ja... runt 65, kanske? Det var runt hundra personer, inte som när Arja Saijonmaa var här utan lite mer hanterligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26