Bäst. Sofia Geideby, som jobbar på DOM Hairdressing, är Sveriges bästa frisör. För två veckors sedan vann hon priset Årets frisör. Foto: Maja Brand

Sveriges bästa frisör finns på Söder

Sofia Geideby tog hem den det största priset i Årets frisör-tävling och kan nu titulera sig Sveriges bästa frisör. Hon spår mycket färg och frisyrer som vågar ta plats under 2018.

  • Publicerad 19:30, 28 feb 2018

Efter flera timmars klippning live på scen i Mall of Scandinavia och prisutdelning på Vasateatern på kvällen gick en omtumlad Sofia Geideby hem utnämnd till Sveriges bästa frisör och Sveriges bästa damfrisör. Dagen efter satt hon i morgonsoffor på tv och pratade hår. Två veckor senare träffar vi henne på Dom Hairdressing på Söder där hon till vardags håller till.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag är fortfarande chockad. Och överlycklig förstås. Det var en fantastiskt upplevelse. Vi är ett väldigt bra team, hela salongen. Och vi gick ju hem med fyra priser tillsammans, i alla kategorier vi var nominerade i, säger hon.

Mycket färg och individualitet

Hennes modeller var färgstarka i håret – rosa och grönt. Sofia Geideby berättar att hon arbetade mycket med att få fram rätt färgnyanser inför tävlingen. Och i veckan ska hon färga två kunder, en blå och en gul. Färg är den stora grejen nu. Men trender är svårt att prata om idag.

– Det brukar bli rätt luddigt när man pratar trender. Just nu är det starka färger, pastellfärger, bred tung lugg, kort lugg. Det stora är individualitet. Det handlar om att förstärka sin personlighet, vare sig man gör det med ett grönt hår eller svart, säger hon.

Ta plats

Hon tycker sig se ett samband mellan att våga synas mer i sin personlighet med att kvinnor efter #metoo vågar ta mer plats.

– Individualismen är det stora i år. Oberoende ålder vågar kvinnor mer idag. Vi frisörer får experimentera mer, det är mer färg. Vi kvinnor tar mer plats, vågar mer. Det är vår tid nu och jag älskar det, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fyra priser

Dom Hairdressing fick med sig fyra priser hem från tävlingen Årets frisör 2018

Sofia Geideby – Årets frisör med motiveringen:

”Med frisörskapet i sitt DNA, högteknisk kunskap och distinkta personlighet har den här personen gjort sig väl förtjänt till hårbranschens mest prestigefyllda titel: Årets frisör.
Det känns, och framför allt syns tydligt att personen andas och lever hår och signerar sina kreationer med stark identitet och jämn kvalitet varje gång.”

Sofia Geideby - Årets damfrisör

Annie Ankevik – Årets avantgarde

Sofia Geideby, Annie Ankevik och Christian Backman – Årets team

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.