Foto: Hege Hellström

Sveriges bästa lärare finns i Täby (när eleverna själva fått välja)

Elisabeth Ennerberg på Täby Enskilda gymnasium är Sveriges bästa lärare – enligt eleverna i alla fall. Hon fick lärarskapspriset vid en gala i veckan som gick. För Täby nyheter berättar hon om känslan.

  • Publicerad 16:46, 6 sep 2017

"Jag har jobbat som lärare i ett år och känner mig som en nykomling här. Det är jag som frågar de andra lärarna och så blir jag utsedd till årets lärare. Det är inget jag kommer att gå runt och kalla mig, även om jag så klart är jätteglad.

Jag blir helt rörd av motiveringen som mina elever skickat in. De har formulerat sig så fint. Bland annat skriver de att jag är "positiv, saklig och envis". Eleverna är 16 år och kan skriva så att det går rakt in i hjärtat!

Det var stor lärargala på Berns, 400 personer och artister och kända föreläsare, när jag fick lärarskapspriset. Nog för att man är van att prata inför folk, men 400 lärare! Jag var så nervös att jag inte minns vad jag sa.

Varför eleverna nominerade mig? Jag tror inte att jag jobbar annorlunda än någon annan här på skolan. Men jag har roligt och det syns igenom. Jag skulle inte klara ett jobb där man satt på ett kontor hela dagen.

Det bästa i jobbet är att få träffa eleverna. Det svåraste är att alla elever är så olika. Det är positivt att alla är olika, det vore hemskt annars, men det tär på energin att ha koll på alla, att hela tiden läsa av situationen.

Jag har alltid varit intresserad av historia och religion. Min mamma är historielärare och i dag kan jag uppskatta sånt som jag blev tvingad till som barn. Som 12-åring uppskattade jag inte att titta på runstenar i Östergötland, ha, ha!

Eleverna ska förstå att historia är annat än kungar och årtal, det ska inte vara uppradande av fakta utan man vill ge dem möjlighet att koppla sånt som de stöter på i samhället när de går ut."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm