MYSFIK. Tanken är att öppna ett kafé för kattälskare, med nio stycken kelsugna katter som bor på fiket. Foto: Mostphotos

Sveriges första katt-kafé – ett steg närmare

Ekonomin är på plats. Nu återstår ”bara” en lämplig lokal innan stans första kafé med katter kan öppna i Stockholm.

  • Publicerad 11:21, 23 nov 2017

Som vi tidigare berättat pågår uppstartsarbetet med att starta Sveriges första kattkafé i Stockholm. Det handlar om ett kafé där det förutom kaffe och kakor även kommer att springa runt kelsugna katter.

Enligt grundaren Dirk Lüders har projektet inte haft några bakslag. Snarare tvärtom.

– Det går jättebra. Vi har fått löften om sponsring från både kattmatsleverantörer och privata investerare, säger han.

Kattkafét planeras bli ett fik med enklare servering dit kattälskare kan komma för att dricka kaffe och samtidigt gosa med nio stycken katter, som bor i lokalen.

Verksamheten genomför en crowdfunding, som inom kort avslutas.

– Trots att vi inte ser ut att komma upp i de summor vi hade hoppats på i insamlingen, har vi tillräckligt med pengar för att kunna starta projektet tack vare sponsorer och privata investerare, säger Dirk Lüders.

Nästa steg är att hitta en lämplig lokal, som planeras ligga på Södermalm.

– Det är nog den svåraste delen. Vi behöver inget kök, eftersom de sallader och smörgåsar färska råvaror vi kommer erbjuda kommer att levereras från cateringföretag. Det vi letar efter nu är en trevlig lokal ägd av en vänlig bostadsförening, säger Dirk Lüders.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.