Sveriges och Spaniens (S)tarka män i Enköping

Enköping fick på onsdagen besök av både statsminister Stefan Löfven och Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.

  • Publicerad 20:54, 5 sep 2018

De är väl människor de också

Enköping var under onsdagen i händelsernas centrum. Statsminister Stefan Löfven (S) hade i kommunen ett möte med Spaniens socialistiske premiärminister Pedro Sánchez för att bland annat diskutera EU-frågor. Sedan höll de ett offentligt möte på Stora torget.

Pedro Sánchez sa i sitt tal att den svenska socialdemokratin var en stor inspiration för honom. Han tackade också det svenska folket för det stöd spanjorerna fått i motståndet mot Francos fascistiska diktatur. Nu varnade han för högerextremismen som återigen ökar i Europa.

– Deras hat skrämmer inte oss. Vi ska inte upprepa misstag från det förflutna. De kommer att förlora, sa han.

Stefan Löfven talade om det som han anser är den viktiga skiljelinjen i svensk politik. Vad vi ska göra med de stora resurser som svenska folket arbetat ihop. De ska gå till satsningar på välfärden i stället för skattesänkningar.

– Det går inte att både äta kakan och ha den kvar. Det måste borgerligheten lära sig, sa han.

Efter torgmötet åkte Stefan Löfven tillsammans med lokala socialdemokrater för att knacka dörr i Fanna. Reaktionerna varierade hos de människor som öppnade dörren. Rikard Eriksson berättade att han röstar på Moderaterna, som han tycker har en bättre arbetsgivarpolitik. Bengt Lindholm, sa att han inte bestämt vad han skulle rösta på. Han såg det inte som någon större sak att statsministern kom och ringde på.

– De är väl människor de också, sa han.

BLÅLJUS: Droger, stölder och intrång

Nyheter Senaste blåljusnotiserna innehåller både nytt och lite äldre som rapporterats sent. Fast den unge mannen som drogpåverkade ville at sig in på ett fritids är ny.tisdag 25/6 10:44