Den nya padelhallen i Lunda industriområde öppnar 1 april 2019. Foto: Mostphotos

Sveriges största padelhall öppnar i Spånga

14 meter i takhöjd och plats för hela 12 banor. Så blir Spångas nya hall för padeltennis, som öppnar 1 april.

  • Publicerad 11:30, 11 feb 2019

Det byggs om för fullt i lokalen på Fagerstagatan i Lunda industriområde. Om drygt en månad ska den nya padelhallen vara klar och redo att ta emot spelare. Bakom hallen står företaget Padelverket, som redan driver en padelhall i Älvsjö.

– Den här lokalen passar oerhört bra för padel. Det är 14 meter i takhöjd, perfekt eftersom man slår bollen högt när man spelar, säger Roger Strandbro, en av Padelverkets grundare och hallchef i Älvsjö.

Sporten är störst i Latinamerika och Spanien men har de senaste åren vuxit i Sverige.

– Det är låg tröskel för att komma igång. Det är enkelt att spela, lättare att få över bollen än i tennis och så är det roligt! Man spelar i lag, två mot två, säger Roger Strandbro.

Sveriges största

Verksamheten i hallen kommer att drivas av föreningen Padelverkets sportklubb, och man planerar att hålla träningar och sätta ihop lag i alla åldrar, "från knattar till veteraner".

Men man behöver inte vara medlem i föreningen för att komma dit och spela, poängterar Roger Strandbro.

Det kommer att vara gott om plats. Enligt tidningen Fastighetsvärlden är lokalen, som hyrs ut av bolaget Fastpartner, 4 300 kvadratmeter stor. Kontraktet är skrivet på 10 år.

– Vi kommer att ha 12 banor och blir därmed Sveriges största padelhall. I alla fall ett tag, det finns planer på en ännu större i Örebro, säger Roger Strandbro.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elin från Ängby skriver barnbok om mobbning

Nyheter "Fortfarande ett viktigt ämne" Elin Bisander blev mobbad i grundskolan, en tuff period som påverkat hela hennes liv. Nu skriver hon en barnbok om åren i Norra Ängby – och hoppas på att den ska hjälpa andra som utsatts för samma...fredag 15/2 16:18

Här återförenas kollegorna från nedlagda skolan

Nyheter Nostalgibonanza efter Hässelbylärarnas fika I många år jobbade de tillsammans på numera nedlagda Hässelbystrandsskolan. I veckan sågs forna kollegorna Bengt Ågren, Robert Landberg och Eric Weiss för en fika och snack om gamla minnen.fredag 15/2 16:05