Den nya padelhallen i Lunda industriområde öppnar 1 april 2019. Foto: Mostphotos

Sveriges största padelhall öppnar i Spånga

14 meter i takhöjd och plats för hela 12 banor. Så blir Spångas nya hall för padeltennis, som öppnar 1 april.

  • Publicerad 11:30, 11 feb 2019

Det byggs om för fullt i lokalen på Fagerstagatan i Lunda industriområde. Om drygt en månad ska den nya padelhallen vara klar och redo att ta emot spelare. Bakom hallen står företaget Padelverket, som redan driver en padelhall i Älvsjö.

– Den här lokalen passar oerhört bra för padel. Det är 14 meter i takhöjd, perfekt eftersom man slår bollen högt när man spelar, säger Roger Strandbro, en av Padelverkets grundare och hallchef i Älvsjö.

Sporten är störst i Latinamerika och Spanien men har de senaste åren vuxit i Sverige.

– Det är låg tröskel för att komma igång. Det är enkelt att spela, lättare att få över bollen än i tennis och så är det roligt! Man spelar i lag, två mot två, säger Roger Strandbro.

Sveriges största

Verksamheten i hallen kommer att drivas av föreningen Padelverkets sportklubb, och man planerar att hålla träningar och sätta ihop lag i alla åldrar, "från knattar till veteraner".

Men man behöver inte vara medlem i föreningen för att komma dit och spela, poängterar Roger Strandbro.

Det kommer att vara gott om plats. Enligt tidningen Fastighetsvärlden är lokalen, som hyrs ut av bolaget Fastpartner, 4 300 kvadratmeter stor. Kontraktet är skrivet på 10 år.

– Vi kommer att ha 12 banor och blir därmed Sveriges största padelhall. I alla fall ett tag, det finns planer på en ännu större i Örebro, säger Roger Strandbro.

Grannar protesterar mot förtätningen i Blackeberg

Nyheter Även Skönhetsrådet kritiska Titt som tätt presenteras nya byggprojekt i Blackeberg. Men det är inte alla som gläds åt förtätningen.fredag 5/7 14:43

Kockens tips för en lyckad picknick

Nyheter "Det är en fest i det gröna" Maten är en stor del i en lyckad picknick i en park eller på en klipphäll. Men vad ska man tänka på inför korgpackningen och vilken mat passar under sommaren? Vi ringde kocken Erik Videgård för att...fredag 5/7 14:01

Vi är Västerort

Stockholm Direkt