Sopor. Röken från branden har varit synlig på långt håll.

Sydlig sopbrand gav röklukt över öarna

Den röklukt som kändes över hela kommunen i går oroade många. Men räddningstjänsten lugnar. Lukten kom från en brand i Södertälje sopor.

  • Publicerad 09:53, 30 maj 2018

Vi har skilt de friska massorna från de glödande massorna.

Många Mälaröbor har känt stark röklukt i veckan. Särskilt i går kväll vittnade folk över hela kommunen om lukt av bränd plast. Efter rapporter om eldningsförbud och risk för brand var det många som blev oroliga.

Men lukten kommer inte från någon brand inom kommunen. I stället har det varit branden i sopanläggningen i Södertälje som känts av.

– Med den vindriktningen vi haft så är det den röken som känns också i Ekerö kommun, säger Henrik Lindström, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Det är sopor som brunnit i Södertälje, vilket ger den distinkta lukten. Nu är branden under kontroll och räddningstjänsten förbereder sig för att lämna platsen under dagen.

– Vi har skilt de friska massorna från de glödande massorna. Och nu fortsätter företaget som äger sopanläggningen med eftersläckningsarbetet, säger Henrik Lindström.

Södertälje ligger ju en bra bit bort, är det vanligt att rök färdas så långt?  

– Ibland när det brinner kraftigt i Ryssland kan man känna lukten av det i Stockholm. Så röklukt kan färdas långt om vinden ligger på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

På Adelsö bryts M-dominansen: ’’Värnar om ön’’

Nyheter Moderaterna är största parti i alla valdistrikt utom ett. På Adelsö var det Öpartiet som fick flest röster. Synlighet tror öbon och öpartisten Desirée Björk ligger bakom.måndag 17/9 12:24

Försenade hyresrätter på Adelsö kanske byggs 2019

Nyheter Förra året skulle ett 30-tal hyresrätter ha stått klara på Adelsö. Men inflyttningen är ännu långt borta – i värsta fall flera år.måndag 17/9 10:07

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter