Sopor. Röken från branden har varit synlig på långt håll.

Sydlig sopbrand gav röklukt över öarna

Den röklukt som kändes över hela kommunen i går oroade många. Men räddningstjänsten lugnar. Lukten kom från en brand i Södertälje sopor.

  • Publicerad 09:53, 30 maj 2018

Vi har skilt de friska massorna från de glödande massorna.

Många Mälaröbor har känt stark röklukt i veckan. Särskilt i går kväll vittnade folk över hela kommunen om lukt av bränd plast. Efter rapporter om eldningsförbud och risk för brand var det många som blev oroliga.

Men lukten kommer inte från någon brand inom kommunen. I stället har det varit branden i sopanläggningen i Södertälje som känts av.

– Med den vindriktningen vi haft så är det den röken som känns också i Ekerö kommun, säger Henrik Lindström, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Det är sopor som brunnit i Södertälje, vilket ger den distinkta lukten. Nu är branden under kontroll och räddningstjänsten förbereder sig för att lämna platsen under dagen.

– Vi har skilt de friska massorna från de glödande massorna. Och nu fortsätter företaget som äger sopanläggningen med eftersläckningsarbetet, säger Henrik Lindström.

Södertälje ligger ju en bra bit bort, är det vanligt att rök färdas så långt?  

– Ibland när det brinner kraftigt i Ryssland kan man känna lukten av det i Stockholm. Så röklukt kan färdas långt om vinden ligger på.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Niclas är din räddare på vägen

Nyheter Bilbärgaren Niclas Ljungfeldt är en hjälpande hand vid trafikolyckor. Men han möter även ovett. – Det finns en oförståelse, säger han.måndag 18/2 15:32

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19