Nytt hem. Numera finns pepparkakshuset att beskåda på Tallgården i Enebyberg. Foto: Privat

Syskonens pepparkakshus sprider glädje på äldreboende

Brukar du också svära över att pepparkakshuset blir misslyckat år efter år? Det är inget som Elin Sunnert från Danderyd känner igen. Hon bakade ett hus med snickarglädje – som numera ”bor” hos de äldre på Tallgården.

  • Publicerad 12:06, 12 dec 2019

Danderydsbon Elin Sunnert och hennes bror kom på att de skulle baka ett pepparkakshus, för första gången någonsin.

– Vi fick lite inspiration och så körde vi. Det blev ganska stort, så jag kom på att jag kanske kunde skänka det någonstans, berättar Elin Sunnert, som till vardags är tandteknikerassistent.

Sagt och gjort; ett äldreboende kunde vara en lämplig plats där många skulle kunna se huset. Elin Sunnert lade ut en efterlysning i Facebookgruppen Danderyds Anslagstavla; fanns det något äldreboende som ville ta emot huset? I skrivande stund är det 413 personer som gillat inlägget.

– Jag blev lite förvånad och det var kul att så många engagerade sig. Men efteråt kom jag på att det var konstigt att jag fick så mycket uppmärksamhet för en så liten sak, medan de som jobbar på äldreboende, och inte får så mycket lön eller beröm, får så lite uppmärksamhet, säger Elin Sunnert.

Hyllar personalen

Men hon hoppas ändå kunna inspirera andra att göra små saker för andra.

– Alla som vill kan baka eller hälsa på ett äldreboende, kanske kan det inspirera någon.

Det var många boenden som ville ha huset, men det första i Danderyd som hörde av sig knep ”vinsten”: Tallgården i Enebyberg.

I sitt andra inlägg på Facebook skriver Elin Sunnert en hyllning till personalen på äldreboenden.

"Tänker också att de som jobbar på våra äldreboenden borde få lika mycket (och MER) beröm som sliter varje dag. Så jag skickar över alla mina 'likes' till er som jobbar med våra äldre varje dag. Jag har trots allt bara gjort ett pepparkakshus."