Inflytt. Systembolagets nya lager i Brunna blir ett av tre stycken. Foto: illustration: Pressbild

Systembolaget bygger nytt storlager i Brunna

Systembolaget bygger lager i Brunna logistikpark. Det blir ett av bolagets snart tre lager i Sverige.

  • Publicerad 08:00, 1 feb 2019

Systembolaget har precis skrivit ett tioårigt avtal med fastighetsägaren Logicenters i Brunna logistikpark. Fastigheten byggs just nu och Systembolaget väntas kunna flytta in i sin nya, moderna anläggning den 1 juni 2019.

Anläggningen är 24 000 kvadratmeter stor och Systembolaget kommer att hyra stora delar av den ytan. Den kommer att bestå av höglager, entresol och kontor.

– Arbetet med att hitta en lokal har pågått under en längre tid. Vi har sett att vi behöver avlasta våra depåer i Sundsvall och Örebro och växa med ett ökat behov, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget.

En strategiskt bra plats

Att deras nya lager hamnar just i Brunna beror på flera saker, bland annat att det ligger i direkt anslutning till E18 och med närhet till E4, vilket är en strategiskt bra plats för Systembolagets lager.

– Vi ser fram emot att jobba med Systembolaget och stödja deras fortsatta satsning på att öka kundnöjdheten. Detta blir en anläggning med moderna specifikationer och hög standard. För att möta Systembolagets höga miljökrav kommer vi dessutom att gemensamt se över möjligheterna för att installera solceller, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters i ett pressmeddelande.

FastighetsaktörenLogicenters etablerades i området under 2017 och bland hyresgästerna finns Zalando och Bythjul Norden. I fastigheten som Systembolaget ska flytta in i finns ännu tillgänglig yta för uthyrning.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt