Systerskap. Sari Lindstedt, Sussanne Persson och Malin Nordin har fullt upp med sin förening fylld av glädje. Foto: Daniel Sjöberg

Systerskap byggt på vänskap och glädje

Systerskap i Bro (S.i.B) startade för att de ville göra roliga saker. – Det har blivit mycket större än vad vi tänkte från början, säger Sarri Lindstedt.

  • Publicerad 07:48, 25 nov 2019

Sussanne Persson, Sari Lindstedt och Malin Nordin skrattar mycket. Det är det första man lägger märke till. De pratar mycket, skrattar mycket och sedan säger de att de inte är särskilt sociala personer.

– Vi har inga vänner. Vi orkar inte umgås med folk. Men man kan göra bra saker och då kan man samtidigt umgås. Det var ett hopplock av allt möjligt, säger Malin Nord.

En titt på föreningens - för det är vad S.i.B är, en förening – Facebooksida visar tydligt hur mycket trion hittar på. Under fliken ”kommande evenemang” är det fullt, särskilt om man tittar bakåt. Det är språkcafé, det är klädbytardag, vandringar, insamling, yoga, kvinnohälsa, föreläsningar och så vidare och så vidare.

– Vi gör saker efter vad folk säger att de vill ha. ”Ska vi inte ha yoga i Bro?” Ja, då kollar vi det och så gör vi det, säger Sussanne Persson.

Det är ett år sedan de drog igång och det hela har växt och växt. Redan 2018 var de nominerade till priset som Årets Inspiratörer. Det finns framtida planer som inte är helt spikade och därför håller de det för sig själva en så länge.

– Men vi gör bara sådant vi tror att vi kan göra bra, menar Malin Nordin.

Många pratar och tänker att de vill ”göra något”, men det stannar där. Vad är anledningen till att ni gjorde något?

– Vi har känt varandra länge, vi har en bakgrund i Svenska Kyrkan där vi gjorde mycket bra saker, men när det kom en ny kyrkoherde som hade helt andra tankar om människor och budskap som vi inte kunde följa ..., säger Malin.

– Då blev det tomt i almanackan. Vad gör vi nu? Vi väntade ett tag och sedan kände vi bara att vi skulle göra något och så gjorde vi det, fyller Sussanne i.

De har föreningen. De har ett tvåårsprojekt med Leader Mälardalen och de har nu startat ett aktiebolag.

– Och i dag fick vi veta att vi fick ett kultur- och miljöstipendium av Upplands-Bro kommun, säger Sussanne.

Hur räcker tiden till?

– Det gör den. Det är inte ofta vi säger, att hur ska vi hinna med det här? Vi har väl tid för allt vi gör?

Systerskap i Bro

Att vi valt ”systerskap” är för att i en by finns det alltid tanter. I S.i.B - Systerskap i Bro slår vi ett extra slag för portvaktstanten – hon som finns överallt, hörs överallt, med nypor av stål och ett hjärta av guld. Vi tror på systerskapet som nätverksform. Vi tror på att samla människor med olika bakgrund, olika förmågor, olika kompetenser i olika aktiviteter som ger samhällsnytta, som gör Bronytta, som gagnar byn.

Fakta: Facebook.com/systerskapibro

Visa merVisa mindre

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt