Systerskap. Malin Nordin, Sussanne Persson och Sari Lindstedt vill göra Bronytta. Foto: foto: Privat

Systerskapet i Bro sträcker ut en mellanhand till jul

Behöver du hjälp för att få ihop det till jul, eller har du möjlighet att ge bidrag till någon som kanske inte har råd med julmat och julklappar? Systerskap i Bro (S.i.B) finns för att bidra med Bronytta.

  • Publicerad 13:08, 12 dec 2018

– Det är inte lika självklart längre att man hjälps åt. Vi vill värna om snällheten, säger Sari Lindstedt.

Tillsammans med Sussanne Persson och Malin Nordin bildade hon Systerskap i Bro, eftersom de såg ett behov av samhällsnytta.

Sari Lindstedt bor i Råby, och beskriver hur det förr i sådana miljonprogramområden alltid fanns tanter som med nypor av stål och ett hjärta av guld. De kunde både säga till ett främmande barn på skarpen och hjälpa dem som behövde det.

– Ingen stod ensam. Det behövs fler tanter i dag som är frivilliga och hjälper till.

Matchar hjälp med behov

Fram till den 16 december kan du skicka ett meddelande till S.i.B på Facebook, om det är så att du inte får ihop till ditt julfirande, eller om du har en slant över att skänka till någon som behöver. S.i.B fungerar som mellanhand som matchar en hjälpande med en behövande, för att allt ska hållas anonymt.

– Vi har redan matchat några och det känns jätteroligt, säger Sari Lindstedt.

S.i.B drog i gång i oktober och hittills har de arrangerat en klädbytardag och stått på Julerian den 6 december. Där sålde de bland annat bakverk, armband och gosedjuren Snällisar. Alla pengar från Julerian gick till organisationen Suicide Zero, som arbetar för att minska antalet självmord.

S.i.B är i ett tidigt planeringsstadium för att få komma till skolor och göra gruppövningar med fokus på snällhet. En förhoppning är också att anordna musikcaféer på dagcentralen i Bro.

– Vi vill få med alla ålderskategorier, säger Sari Lindstedt.

Systerskap i Bro

För att söka om hjälp till jul eller skänka ett bidrag, skriv ett meddelande till S.i.B - Systerskap i Bro på Facebook, eller mejla systerskapibro@outlook.com.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt